Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 19 mei 2024

Schoenen uit!

Dag 17

Een dag van heel weinig doen maar dat wil niet zeggen dat we niets zien. De omgeving hebben we gezien, de rivier is inmiddels bekend maar over de mensen valt nog wel wat te vertellen. In dit geval niet over de lokals want die hobbelen wel door op hun gangetje.

Vanmorgen gaan we ontbijten. Bij de ingang staat een groot bord “ please take off your shoes"! Dit is geen verrassing want het is nou eenmaal een gewoonte in de Aziatische landen om bij het betreden van een ruimte je schoenen uit te trekken. Wij uiteraard blootvoets de ontbijt aal in om van het uitstekende ontbijt te genieten. Dan komen er vier Fransen van iets meer dan middelbare leeftijd, zeg maar onze leeftijd en die negeren het bord en de uitgetrokken schoenen van anderen en lopen met hun schoenen aan zo naar binnen. Ik werp een blik op de schoenen van één van die gasten en zie de modder vastgeplakt aan de zijkant. We zien dat de kok die eieren staat te bakken het ook ziet maar hij heeft niet de branie om deze mensen erop wijzen dat zij ook de schoenen uit moeten doen. Dat mensen een land en de cultuur willen ontdekken kunnen wij alleen maar toejuichen want wij zijn ook zo….maar we zijn altijd te gast en dan dienen we de gebruiken van de lokale bevolking te respecteren. Kortom dit is weer een staaltje van respectloos gedrag en dan vraag ik me of ze dat thuis ook doen? 

Wij hebben deze zondag doorgebracht met koffiedrinken en eten buiten de deur en het boeken van enkele bus- en vliegtuigtickets. Dit is een tijdrovend karwei met het trage en vaak onderbroken internet. Maar het is gelukt. 

Morgen weer vroeg op want dan gaan we dit leuke authentieke dorp Nong Kiau weer verlaten. We gaan weer met een minivan terug naar Luang Prabang en dan nemen we halverwege de middag de trein naar Vang Vieng.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten