Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 22 mei 2024

Kayakken

 Dag 20

We worden om 09.00 uur opgehaald door een Tuktuk. Vandaag  gaan we tuben in de Watercave en een bezoek brengen aan de Elephantcave. Dan gaan we kayakkend stroomafwaart naar de lunch langs de rivier. En daarna gaan we zwemmen in de Blue Lagoon en als afsluiting klimmen we naar het  “vieuwpoint” Phakai. We zijn met z’n vijven. Een man uit Iran, een moeder en dochter Irene uit Rimini in Italië. Haar moeder is Thai maar woont al 27 jaar met haar Italiaanse man in Italië. En ze zijn nu op vakantie in Thailand en Laos. We komen aan bij de Watercave. Een deel van de kleren uit en hup in een grote opgeblazen autoband. We krijgen een hoofdlamp op want het is donker binnen. Via een touw trekken we ons de grot in. Een flink stuk verderop springen we uit band en draaien we om, weer met ons achterste in de band en terug naar de ingang. We klampen ons vast aan het gespannen touw en trekken ons weer naar het licht aan het begin van de grot.

Als we weer uit de band zijn springen we op de kant. We drinken wat water en klimmen in de Tuktuk en rijden, vlakbij, naar de Elephantcave. Toen er in Laos nog duizenden olifanten waren en er nog geen dorp was, schuilden de olifanten met hun jong hier als het slecht weer was. Nu is het een tempeltje. We stappen weer op en rijden 20 minuten verder naar een plek aan de Song Nam rivier. Hier liggen de kayaks klaar om de rivier af te zakken. Met soms een kleine stroomversnelling peddelen we de rivier af. Onderweg gaan we ook nog onder de Blauwe en Rode brug door die we gisteren te voet kruisten. Op enig moment na een klein uurtje leggen we aan. Dit is voor ons het eindpunt en wordt de lunch geserveerd. Smaakt prima! Na de lunch is er geen tijd om uit te buiken want we gaan zwemmen in de Blue Lagoon. We zijn er na 20 minuten rijden. Het is gelukkig niet druk. We leggen onze spullen op een tafel en nemen een duik in het ijskoude bergwater. Brrrrrr maar we frissen wel op. Snel er weer uit. Als de ijskoffie op is lopen we terug naar de Tuktuk voor de laatste aktiviteit….een klim naar het vieuw point Phakai. Jacqueline en de moeder van Irene doen niet mee die vinden het te lastig. De man uit Iran heeft ‘m al eerder gedaan dus klim ik met de gids en Irene naar boven. Het is zeker steil over rotsblokken maar het is niet glibberig of onoverkomelijk. Eigenlijk een makkie! Eenmaal boven is het uitzicht prachtig en daar doen we het voor. We klauteren weer naar beneden en lopen naar de auto die ons weer terugbrengt naar het hotel. We nemen een duik in het zwembad…heerlijk…we douchen en gaan een hapje eten dat we wegspoelen met een fles Beerlao. Het was een prachtige gevarieerde dag. We hebben genoten. Morgen om negen uur verlaten we Vang Vieng en rijden we in 2 1/2 uur met een minivan naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. 

Tubing de Watercave in





The Elephant Cave




De lunch



De Blue Lagoon
Toch wel erg frisjes





Het hoogste punt van de Phakai klim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten