Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

dinsdag 21 mei 2024

De Nam Song bruggenwandeling

Dag 19

We vielen heerlijk in slaap maar we werden weer wakker door een vervelend getik van de airco. Om nu direct de bezem te pakken en ‘m een oplazer te geven ging ons te ver. Na het stil zetten van de heen en weer flap is het getik verdwenen en vallen we weer in slaap. Zoals gewoonlijk zijn we weer vroeg wakker en horen we de regen op het dak plonsen. Dat voorspelt niet veel goeds vandaag. De hike naar het “vieuwpoint” Nam Xay kunnen we schrappen want dat is te glibberig en we nemen geen onnodige risico’s. Maar we zijn ook vandaag weer niet te vangen dus gaan we een wandeling maken, want te voet zie je het meest, naar de Nam Song en de Nam Song Blue Bridge over de rivier…..Nam Song.  

We verlaten in de regen het hotel en slaan rechtsaf. Na een paar honderd meter linksaf en dan is het rechtdoor lopen naar de bamboebrug over de Nam Song rivier. Het is een smalle brug met planken die niet toegankelijk is voor auto’s. Na de brug rechtsaf op weg langs de rivier naar de Blauwe brug maar onderweg gaan we ook nog over een donkerrode brug. Langs en op de rivier is van alles te zien. Het is hier erg kleurrijk ook gezien de stoeltjes bij de eethuisjes langs de rivier. Na een een kilometer of 6 bereiken we de Blauwe brug waar ook de Angel Cave ligt. Bij deze ook weer smalle brug zijn diverse aktiviteiten te doen en daarom is het niet verwonderlijk dat ook hier een Chinese invasie is. Wij zijn hier te voet en zij komen massaal met Tuktuks. We drinken koffie en duiken de grot in. Prachtig! Na het bezoek aan de grot lopen we terug naar de hoofdweg. Inmiddels is de zon gaan schijnen en loopt het zweet over onze rug. Eenmaal op de hoofdweg lopen we Vang Vieng binnen. Gezien de vele eethuizen moet het hier in het hoogseizoen wel heel erg druk zijn. Nu is het rustig. Vlakbij het hotel gaan we zitten in één van de restaurantje want het is de hoogste tijd om te lunchen. Een noodle gerecht smaakt weer goed. We scoren nog twee waterdichte hoesjes voor onze smartphones want morgen gaan we aktief worden met water. De wandeling van vandaag was bijna 10 km. 

De Bamboebrug over de Nam Song



Kleurrijk
Nog een bamboebrug

Vissen in de Nam Song
Alleen te gebruiken bij laag water




De Rode Nam Song Brug

De Blauwe Nam Song Brug
In de prachtige Angel Cave



Geen opmerkingen:

Een reactie posten