Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 5 mei 2024

Chang Mai Tempels

Dag 3

We rijden de nacht in. De bus is zeer comfortabel maar van slapen komt weinig door het vele gehobbel. Het Thaise asfalt is toch minder vlak aangelegd dan gedacht. Om 12 uur middernacht doen we een eetstop. Een soort rijstsoep met nog wat crispy dingetjes erin. Maar eerst naar het toilet…..ehhhh er hangt een luchtje…niet fris. Na twintig minuten gaan we weer. Het is precies 5 uur in de nog donkere ochtend en we komen aan op de busterminal van Chiang Mai. We zijn nog niet uitgestapt of er hangen al drie Songthaew drivers om onze nek omdat ze ons graag naar het hotel willen brengen. We maken een nette prijs THB 100 met één van die gasten. Eerst nog ff goed wakker worden en dan instappen. Het is 4,5 km naar Somwang Boutique Hotel in de oude stad van Chiang Mai. Het is erg rustig op straat maar Gijs rijdt als een bezetene. Dat zit zeker in de aard van het beestje. Hij kan ons niet afzetten op de drempel van het hotel omdat de straat is opengebroken maar geen probleem want het is nog geen 100 meter lopen. Een dikke rat komt ons tegemoet in het straatje. We zijn er en kloppen op de deur en roepen flink hard “mogge” want de beste man ligt te slapen en daar hebben we ale begrip voor. We roepen hem toch maar ff wakker. We checken in omdat we geboekt hebben vanaf de afgelopen nacht zodat  we direct op de kamer kunnen en om half acht aanschuiven voor het ontbijt. 

De kamer is ruim met een heerlijk bed. Het restaurant voor het ontbijt is aan de overkant van het straatje. Het is een geweldig ontbijt. Een buffet met heel veel lekkere dingen. Het smaakte ons prima. En de bediening is heel erg vriendelijk. Maar er blijven altijd ongemanierde mensen, zo ook hier. Er staat een schaal met vijf mooi uitgesneden mangos. Komt er een kerel en die schuift zo alle vijf de mangos op zijn bord en gaat zitten. Gelukkig werd dit attent waargenomen en met een paar minuten stond er een nieuw schaal. We gaan vandaag een wandeling maken langs een aantal belangrijke tempels in de oude stad. De eerste tempel die we aandoen is de Wat Chedi Luang. Een uitgebreid complex en zeker de moeite waard. We lopen verder naar het Three Kings Monument maar niet echt interessant. We gaan rechts af en lopen vijhonderd meter naar de Wat Phra Sing. Na deze tempel is de Wat Chiang Man aan de beurt. We gaan daar naar binnen, schoenen uit, en nemen een stoel vlakbij een ventilator. Het is inmiddels bloedheet. Nadat we afgekoeld zijn stiefelen we naar de oudste van de tempels, een Teakhouten tempel, de Wat Phantao. Als laatste voordat we weer terug gaan naar hotel, de Wat Sri Suphan, de zilveren tempel. 

Deze tempel die alleen toegankelijk is voor mannen, is prachtig. De temperatuur loopt op en het is te heet om terug te lopen naar het hotel. We nemen voor 60 Baht een rode songthaew. Het tempelzweet druipt van ons lijf en dat veroorzaakt weer tempelmoeheid. Het beste medicijn is een duik in het zwembad maar daar krijgen we weer dorst van en dat lossen we op met een koude fles bier na een fijne massage zodat we fris en fruitig naar de avondmarkt kunnen om te eten.  

met een Songthaew naar het hotel

Somwang Boutique Hotel



Een fijne kamer

Een perfect ontbijt
Eerst kaalscheren om monnik te kunnen worden

Monniken in spe
Wat Phantao van teakhout
Wat Chedi Luang


De zilveren tempel…Wat Sri Suphan

Alleen mannen mogen erin

Wat Phantao


Wat Phra Sing
Three Kings Monument

Wat Chedi Luang
Cheers!

1 opmerking: