Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 7 mei 2023

Verse croissantjes

Dag 10 op Sumatra, zondag 7 mei

Het is raar dat je denkt dat je niet meer verrast kan worden bij het ontbijt en toch gebeurt het weer. We worden wakker in de heerlijke bedden.

Prima geslapen. Effe een plons water over het gezicht, broek en shirt aan, en naar het restaurant. Een mooi buffet met van alles te eten en te drinken...en wat zien we daar liggen? Hoe is het mogelijk? Verse croissantjes…ja echt waar! En ook nog kaas! En bruin brood! En ook nog een stokbrood! Ongekend! Maar vooral die croissantjes! Daar hebben we er uiteraard een paar van opgepeuzeld. Dat is lang geleden…heerlijk en echt vers en knapperig. En dat op Sumatra. 

De rijst met z’n bijbehorende attributen hebben we links laten liggen. Dat voedsel eten we al genoeg en er komen nog meer dagen dat er alleen rijst met kip en groenten is. We kijken nu al uit naar het ontbijt van morgen😂😂

Na het verrassende ontbijt de wandelschoenen ondergeveterd en op pad voor een rondje in de buurt. Het is erg stil op straat. Het is zondag en bijna iedereen zit in de kerk. Samosir is vooral protestant en ook katholiek. Het gezang komt ons tegemoet als we langs een kerk lopen. Onderweg veel slaap- en eetgelegenheden en mooie vergezichten over het meer. Al met al toch nog zo’n 8 km gelopen. Eerst het rondje van 4 km rechtsom en na de koffie met appeltaart linksom. Wandelen is heerlijk hier omdat het klimaat een stuk koeler is dan op Bali. Samosir Island ligt op 900 meter boven de zeespiegel en is met 23 graden vandaag echt lekker te noemen. 

Onderweg hebben we een zalige verse sappige  ananas gescoord en ook nog twee houten beeldjes voor onze verzameling. Na de wandeling de hoogste tijd voor de siesta en een duik in het zwembad. Morgen gaan we weer op pad met de motor en gaan we verder het eiland verkennen.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten