Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 4 mei 2023

De rode rand

 Dag 7, Sumatra

De pijnlijke arm en de gekwetset kuit heeft onze nachtrust gelukkig niet verstoord. Het gaat weer de goede kant op. Vandaag een volledige rustdag maar dat wil niet zeggen dat er helemaal niets te schrijven valt. We kuieren op het gemakkie naar de receptie om vandaar  over de weg naar het restaurant te lopen. Het reguliere pad is nogal slecht met de vele keien. Het zal “work in progress zijn”. Daar zullen we het maar op houden. We lopen dus naar de receptie en vlak voor de ingang ligt die akelige verhoging van een luttele 5 cm. Na de val van Jacqueline gaf ik ze een tip om de opstaande rand rood, de kleur van: “Dangerous!” te verven als markering. En wat schetst onze verbazing…ze hebben inmiddels de rand rood geschilderd. Zo zie je soms wordt er wel geluisterd naar een tip. We lopen verder naar het restaurant voor het ontbijt. De lokatie is verplaatst naar een betere plek waar je zelf aan kan geven of je een eitje of pancake wilt. En hoe. Gisteren een eitje zonder spiegel en geen boterham eronder. Vandaag heb ik aan kunnen geven hoe een echt spiegeleitje te bakken. Één kant en niet twee! En er staat wit- en bruin brood. Ook hier is geluisterd naar onze hint. Dus vandaag een echte “mata sapi” met een snuifje zout bovenop een bruin bammetje. Ik heb er geen foto van gemaakt omdat bijna iedereen wel weet hoe een spiegeleitje eruit ziet.  Bijna iedereen! En als toetje staan er ook nog een paar lekkere donuts. Toen ik de manager aansprak over deze positieve veranderingen en ze de complimenten gaf, glimlachte ze van oor tot oor. We zijn er tenslotte om elkaar te helpen nietwaar? 

Na een goed gevulde lunch-pizza brengen we de middag door met wandelen op het strand. Het is laag water en dan is goed te zien dat het eigenlijk prachtig wit zand is met heel veel keien, afval en dood koraal. Ook hier weer erg jammer! De strandwandeling sluiten we af met een blikkie koude Bintang. Heerlijk!

Morgen om 08.00 de fastboat terug naar Banda Aceh en dan direct door naar het vliegveld voor de de vlucht naar Medan.




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten