Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 18 mei 2023

Masakan Padang

 Dag 21 op Sumatra

Padang City


Dit is onze laatste dag op de heuvel in Padang. Het is half acht en we lopen naar het restaurant voor het ontbijt want we hebben waanzinnig trek in een witte boterham met een laagje jam. Er staat geen ontbijt klaar en er is niemand te zien. We roepen…..volluk..volluk. En ja hoor de keukenprins komt eraan. Selamat pagi! We gaan zitten en even later komt hij een kan koffie, een kan zwarte thee en vier witte boterhammen brengen….en een potje gele en rode jam. Waanzinnig lekker! En hij vraagt of we een omelet willen. “Nou nee vandaag niet maar een “mata sapi” mag. Even later komen de twee gebakken eitjes. Het zijn geen spiegeleitjes maar nasi goreng-eitjes geworden met standaard het bakje mayo-ketchup erbij. Lekker hoor!

Het is tijd om te gaan want we hebben nog wel wat te doen in Padang. We bestellen een Grab….komt niet. We bestellen nog een keer een Grab…komt ook niet….het is te ver van zijn standplaats meldt hij. Met behulp van Rivaldo….een fijne kerel….werkt in het hotel….komt er toch een auto die ons naar de op één na grootste moskee van Sumatra brengt. De grootste staat in Medan. We zijn er! De Masjid Raya Sumatera Barat is een prachtig bouwwerk met een dak volgense de bouwstijl van de Minangkabau en één grote minaret. We mogen uiteraard niet naar binnen. We maken fotos en lopen om de moskee heen. Hij heeft vier ingangen. Bij één ervan bellen we, in de schaduw op een muurtje, een Grab en die is er met een paar minuten om ons naar de oude stad te brengen. We zijn aan de oever van de Arau rivier en we bekijken een paar mooi gerenoveerde gebouwen uit het Hollandse koloniale tijdperk. Ook deze rivier is getooid met veel afval en er zit een luchtje aan. Koffietijd…en we schuiven een lokaal binnen en drinken té zoete capuccino. Maar het is een fijne break omdat het nogal heet is vandaag. Na de koffiebreak lopen we naar de pasar. Het wordt nog heter en onze ruggen worden kletsnat. We pinnen ook nog even bij een ATM want de knip raakt leeg. Die is nu weer gevuld….ook een lekker gevoel. Oh heerlijk zo’n flappentaphokje met AC. Even bijkomen! De markt is niet zo ver meer. We hebben gevonden wat we zochten. Een toko met kaplaarzen want we verwachten veel water. Ik heb maatje 46/47 dus dat zal een dingetje worden in het land van de kleine voetjes. Ik til één van mijn voeten op en er komt een glimlach op het gestoppelde gezicht van de man van de toko. Hij zegt me dat het hier niet verder gaat dan maatje 43. Ehhh…probleempje wat er aan zat te komen. Maar hij vraagt me het wel te proberen. Waarom niet? Zijn vriend klimt op zolder waar een enorme grote voorraad rubberen laarzen ligt. Hij is een grossier, vandaar. Hij plukt er een paar tussenuit. Ik probeer ze en ik glij er moeiteloos in zonder met mijn tenen de voorkant te raken. Hoe is het mogelijk? Het blijkt dus dat ze hier drie maten achter lopen. Voor RP 100.000 (6,50 euro) stopt hij ze in een plastic zak en we gaan weer. Laat het water en de drek maar komen😂😂

We lopen terug van waar we vandaan zijn gekomen en nestelen ons in een Masakan Padang. Ons wordt een bord met nasi (witte rijst) voorgezet met 16 schaaltjes met diverse lekkere gerechten zoals twee soorten rendang en diverse soorten groenten en nog meer. Het recept is: wat je niet aanraakt hoef je niet te betalen. Het is heerlijk! Eten in een Masakan Padang is typisch een manier van smullen in West Sumatra. Wij eten van 6 van de 16. De bedoeling is een keuze te maken want van alles eten is heel veel. Heerlijk! Het is een soort indische rijsttafel maar dan wat anders. Inclusief een flesje water, twee ijsthee en een fruitjuice mango: RP 150.000 (10 euro). 

Goed gevuld verlaten het eethuis en doen nog een boodschapje in een supermarkt…shampootje en een rol biscuitjes. Daar bellen we een Grab….hij staat al te wachten…en gaan terug naar het hotel. Het was een mooie dag. Voor onze laatste week gaan we morgen naar een andere stek. Een mooie stek op een prachtig strand. De laatste Grab van vandaag komt ons ophalen dan hoeven we niet te wachten zoals vandaag. En hij heeft alvast een ritje in de knip. 

De prachtige moskee van Padang




Hollandse koloniale gebouwen langs de rivier


De rivier Arau
Lekker eten in de Masakan Padang


Op de pasar…..daar is het nooit saai.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten