Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 25 juli 2012

Milieu

Het is half zeven en het is zoals elke dag genieten van de vogels en de rust. De temp.is 24.2 graden en de lV boven de 90%. En zo te horen ligt de zee er nog steeds.
Ik heb al meerdere malen het woord "milieu" geschreven. Dat staat hier werkelijk nog in de allerkleinste kinderschoenen. Alle niet bruikbare afval wordt verstookt in de tuin. Altijd en op diverse plaatsen een grote rookpluim waarbij de AVR (Afvalverwerking Rijnmond) een kleintje is. Papiertjes, plastic zakjes en ander afval ligt overal op straat. En dat wordt wel redelijk opgeruimd maar alleen door vrouwen, de mannen steken geen hand uit.
Het eetbare wordt opgeruimd door de loslopende honden. Maar het gekke is dat bij de mensen thuis wel elke dag wordt geveegd en dat het terrein om de huisjes ook altijd redelijk schoon is. Maar op en rond de openbare weg is het een rotzooitje.  En toch is er een lichtpuntje want we hebben wel op 2 plaatsen in Negara afvalbakken gespot. Maar we hebben de indruk dat het gebruik hiervan nul komma nul is. Hopelijk komen ook hier betere tijden.
één van de twee gespotte afvalbakken

1 opmerking:

  1. Katrien en Rene27 juli 2012 om 17:32

    En wij nog wel denken dat het hier erg was is.dit alleen in gebieden waar weinig toeristen komen zo erg of is het op het hele eiland zo? Je wordt er niet vrolijk van.

    BeantwoordenVerwijderen