Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 13 juli 2012

Groen water

Een zwaar bewolkte dag met om een uur of 11 een regenbui met gevolgen. De temp. is om 17.00 uur 26,3 graden en een LV van boven de 90%. Ee vrij koele dag met weinig wind.
Om 08.00 uur stonden de dakschilders weer voor de poort. De verfpot werd weer geopend en verdeeld over 2 emmers. Toegevoegd wordt houtlijm wat aangemaakt is met water. Dit doen ze voor hechting op de dakpannen. Volgens de beschrijving op de bus is dit niet nodig maar men doet dit hier altijd al zo dus laat ze maar lekker werken zoals ze gewend zijn. Ik smeer het erop zonder de lijm.
Om 11 uur vanmorgen was er weer een deel van het dak klaar en toen begon het te regenen. De verf van de laatst geverfde dakpannen spoelde eraf en toen was het gehele looppad en een deel van het terras groen. Snel veel water erop en met de hoge druk aan de gang. Gelukkig stopte het met regenen en was de schoonmaak succesvol. Maar wat een troep zeg.
Vanmiddag werd er niet geschilderd want het risico van opnieuw groen water willen we weer niet meemaken. Wegens de snelheid van handelen hebben we geen foto van deze misère.


1 opmerking:

  1. Annemarie Blok13 juli 2012 om 18:12

    Gelukkig hoeven de dakpannen hier niet geschilderd te worden. Het regent hier al dagen met af en toe een droge periode.

    BeantwoordenVerwijderen