Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

dinsdag 10 juli 2012

Een groene dag

Een stralende warme dag. Geen wind en veel zon. Vanavond om 8 uur was het 26,7 graden met een LV van 80% wat normaal is in de avonduren.
Vanmorgen om 9 uur ben ik naar Negara gereden om te trachten een coating op rubberbasis te vinden. En inderdaad in de winkel waar ik vaak kom, was het op voorraad. Er was zelfs nog een keuze in kleuren. We hebben gekozen voor "dark green". Ook de verf voor het dak heb ik gelijk meegenomen want Ttarke en Putuh kunnen niet veel verder met de buitendouche. Dus kunnen ze vanmiddag op het dak aan de slag. Deze dakverf heeft de kleur "grass green".
Dus bij thuiskomst direct aan de slag met de coating. Dit is een klusje van geduld want het moet in meerdere lagen aangebracht worden. Dus hebben we meerdere dagen nodig. Eén laag per dag. Maar het is een schone zaak. Niet dat coaten maar het geduld. Na het eten zijn Tarke en zijn maatje het dak opgegaan. In de bloedhete zon, op blote voeten voor de grip, gingen ze met de kwast en een pot verf aan de slag. Na een uurtje kwam Putuh volledig "aangebrand" naar beneden. Met een natte handdoek hebben we 'm weer bijgebracht. Hij is naar huis gegaan en we hebben 'm niet meer gezien. Tarke ging gewoon door en ik heb hem maar de helpende hand geboden want alleen is maar alleen. Morgen gaan ze verder met dit gevaarlijke klusje want dan zal Putuh er ook wel weer zijn. Dat wordt wéér een groene dag!
Tarke en Putuh (hier nog fris) het dak op
een handje helpen; de onderste rij pannen verven
het is 6 uur: de groene handjes wassen 
de eerste laag van de rubbercoating;nog 4 te gaan

1 opmerking: