Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 7 juli 2012

Lekker hapje

Een ietwat benauwde dag, wat ons doet denken aan de regentijd. De zon is nauwelijks te zien en het is zweterig. De temp. om half 4 in de middag was 28,9 graden en een LV van 76% en dat is niet al te hoog. Dus raar dat het benauwd was. Maar het kan ook gewoon aan ons liggen.
Vanmorgen om 8 uur waren ze weer present. De metselaar en zijn hulp. De bouw van de buitendouche vordert gestaag, het ziet er leuk uit en we zijn tevreden. Ook de tuinman kwam nog even langs om te kijken hoe het ermee stond. In zijn hand had ie "gajas".  Dat zijn grote bruinwitte wormen die ie uit de grond trekt want die vreten de wortels van planten aan. Dus schadelijk voor de tuin. Hij en Paktarke, de metselaar, stonden even wat te praten en de tuinman liep weg om even later weer terug te komen met nog veel meer van die enge beestjes. Wat blijkt: Het is een lekkernij. Ze worden gebakken in de wok met olie en dan heten ze dus "gajas goreng". Paktarke en Putuh vinden ze heerlijk met witte rijst. En daar gingen ze hoor om half 1 met het plastic zakje met hun "gajes". Wat zullen die twee een geweldige lunch gehad hebben vandaag! Wij hebben het maar bij een boterham met kaas en hagelslag gehouden.
 knapperige "gajas"

2 opmerkingen:

  1. Ahrggg, wat een vieze beesten. Bij ons heb je ze soms ook. Onder een door hen aangevreten agave. Agave dood en beesten niet gebakken maar vermorzeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Katrien en René8 juli 2012 om 03:21

    dat heet van de nood een deugd maken. Als het hun maar smaakt. gezond zal het wel zijn.

    BeantwoordenVerwijderen