Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 22 juli 2012

De vork

Weer een prachtige dag. Droog én de zon was er volop met weinig wind. De temperatuur was zoals bijna altijd rond de 28 graden.
Na een dag van dierenleed was het vandaag weer tijd voor iets vrolijkers. Eigenlijk ook wel een klein beetje dierenleed maar dit is meer ontstaan uit de menselijke behoefte om lekker te eten. We zijn vanmiddag gedrieën naar Pebuhuan gereden om vis en garnalen te eten. Samen met buurvrouw Jeanette, die hier 5 weken op vakantie is, hebben we genietend van de zalige zeewind, één kilo vis en 2 porties garnalen weggepeuzeld. Gegeten wordt er met de handen dus die zien er niet uit als je klaar bent. Er wordt ook wel een lepel en een vork bij het eten geleverd maar die wordt door niemand gebruikt. En als er dan alleen nog maar graten in de rieten mandjes die als borden dienen, liggen dan wordt wél de vork ter hand genomen om met de buitenste tand de kruiden- en visresten onder de nagels weg te schrapen. Handig toch zo'n stuk bestek!  Daarna even afspoelen in een bakkie citroenwater en schoon zijn de vingertjes om weer naar huis te gaan voor het uitbuiken. De kosten 130.000 RP (11 euro en een beetje) inclusief een colaatje, een ijsthee en een watertje. 
Jeanette en Jacqueline genietend van de garnalen met rijkelijk veel sambal 

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er heerlijk uit zeg. En je krijgt er ook grote.... eh honger van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Katrien en Rene23 juli 2012 om 04:22

    Ziet er lekker uit zeg,mis alleen een lekker wijntje. Vis met cola of ijsthee is toch geen combi

    BeantwoordenVerwijderen