Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 6 juni 2020

Het nieuwe Bali - Landbouw

Nu het toerisme grotendeels is weggevallen zitten er veel mensen zonder werk. Velen "vluchten" dan terug naar hun dorpen waar ze zich weer bezig gaan houden met de landbouw. Om te voorkomen dat al deze mensen voor het "grote geld" weer het toerisme in rollen en bij een volgende voorval men weer met een drama opgezadeld wordt moet de landbouw op Bali snel gemoderniseerd worden. De boeren moeten meer geld voor hun producten krijgen dsn nu. Van een retail moet er een wholesale markt komen. Dit vraagt wel dat de boeren opgeleid moeten worden zodat zij zelf meer eigen marketing doen. De keten van de boer naar de winkel is te lang. De boer moet zelf zijn producten gaan verkopen. Er moeten een tweetal centrale plekken komen zoals een veiling waar de boer zijn producten direct kan verkopen.  Ook kan dit online zoals je nu steeds meer ziet gebeuren. Ook moeten de boeren geleerd worden hoe ze betere producten op een efficientere wijze moeten produceren. Hierdoor krijgt de boer een fiks hoger inkomen en is de drang naar het werken in de toeristenindustrie minder groot. En door het land beter te gebruiken voor goede landbouw ipv het allemaal vol te bouwen met villa's, hotels en andere toeristische attracties behoudt Bali zo zijn eigen identiteit.
Ook Koster,de gouverneur van Bali, heeft dit tot één van de speerpunten van zijn beleid gemaakt. Nu maar hopen dat men hier echt doorpakt want anders hebben we over een tijdje mogelijk weer een drama op Bali.
Bron: Balipost


Geen opmerkingen:

Een reactie posten