Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 17 juni 2020

Corona - toerisme

Naast het hebben gerealiseerd van de vereiste (gezondheids) protocollen voor het "nieuwe normaal" en de discipline op het naleven ervan is de actuele stand van zaken aangaande de aanpak van het corona virus op Bali van belang. Laten we niet nieuwe problemen creeeren door Bali te vroeg open te stellen voor het toerisme.
Dit aldus de minister van toerisme die gisteren een inspectie bezoek bracht aan ITDC Nusa Dua.
Van groot belang is dat de omgeving geheel het CHS protocol heeft geimplementeerd. Daarna kan het stapsgewijs worden opengesteld voor het toerisme. In de eerste fase alleen voor de lokale bevolking van Bali. Als alle protocollen zijn getest en in de praktijk blijken te werken dan zullen binnenlandse toeristen worden toegelaten. Over het toelaten van buitenlandse toeristen is niets gezegd.

Bali krijgt er twee extra laboratoria bij waar het resultaat van de PCR swab test kan worden geanalyseerd. Dit zijn het Bali Mandara ziekenhuis en het Health Laboratory (Labkes) van het Bali Provincial Health Office. Hierdoor kunnen er 600 extra swab testen per dag worden geanalyseerd. Plan is dat beide labs 2 Juli operationeel zijn.
Deze uitbreiding van de test capaciteit is noodzakelijk gezien de sterke toename van het aantal besmettingen door lokale overdracht van de afgelopen anderhalve week. Men wil namelijk zo snel mogelijk zeker weten als iemand wel of niet besmet is zodat ze sneller iedereen waar hij/zij contact mee heeft gehad kunnen traceren. Zo wil men proberen de snelle verspreiding tegen te gaan.
Ook zal er bij iedereen die Bali binnenkomt, zowel migrant als reiziger, een PCR swab test worden afgenomen in plaats van een rapid test.
Dit is ook ter voorbereiding op het "nieuwe normaal" waarbij ook iedereen werkzaam in de toeristen industrie een PCR swab test moet ondergaan.
Bron: Balipost en Gerard Spikkert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten