Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

maandag 22 juni 2020

Belastingontduiking

Dagelijks wordt er gesuggereerd, vooral vanuit het buitenland,  dat de Indonesische regering niets doet voor diegene die getroffen zijn door de coronacrisis. En dan sluit ik de categorie armen uit, die er al waren voor de uitbraak.
Dit is een onjuiste visie die veelal ingegeven is door een gebrek aan kennis en inzicht van hoe het hier werkt. En dat verschilt niet van hoe het er in bijv. Nederland aan toegaat.
De Indonesische overheid heeft heel veel geld beschikbaar gesteld voor hulp. Maar die krijg je alleen als alle papieren en registraties ook op orde zijn. Veel Indonesiers, en niet alleen op Bali, krijgen geen hulp omdat zij niet ingeschreven staan in het district waar zij wonen of werken, hun familiekaart (KK) niet op orde hebben, verlopen of het helemaal niet hebben van een identiteirskaart (KTP). Ook zij die hun geld verdienen in de toeristenindustrie en nu geen hulp hebben vissen nogal eens achter het net. Dit omdat zij teveel eigen kapitaal (woning, autos, motoren) hebben of zoals veel doen toen zij verdienden geen belasting afdroegen (en dus geen NPWP hebben).
Zo bleek ook dat van de 499 cooperaties op Bali er slechts 175 waren die de tegemoetkoming van de overheid hebben gekregen. Dit waren wel de cooperaties die keurig een Belastingnummer NPWP hadden. De overigen hadden geen NPWP nummer terwijl dat verplicht is. De overheid van Bali gaat deze vorm van belastingontduiking nu dan ook aanpakken.
Bron: G.S en Balipost

Geen opmerkingen:

Een reactie posten