Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 18 juni 2020

Corona - Toerisme

Indonesie voert na gisteren weer de lijst van Zuid-Oost Aziatische landen aan wat betreft aantal positieve corona besmettingen en doden. Indonesie heeft wereldwijd het record van het uitvoeren van het minste aantal testen per 1,000 inwoners.
En ondanks deze cijfers die aangeven dat het corona virus hier nog steeds niet onder controle is wil Indonesie in navolging van New Zealand, Australie, Singapore en Thailand zgn "travel bubbles" of "fast lanes" opzetten. Laten we dan vooral niet vergeten dat dit landen zijn, met uitzondering van Indonesie, waar het corona virus onder controle is.
De minister van buitenlandse zaken in Jakarta zegt deze "trend" nauwlettend in de gaten tee houden. Er wordt nu gekeken als het voor Indonesie mogelijk is zo'n "travel bubble" op te zetten met China (onlangs de grenzen deels gesloten na een nieuwe uitbraak), Japan, Zuid Korea en Australie. Deze landen zijn voor Indonesie belangrijk omdat zij zorgen voor de hoogste inkomsten op het gebied van investeringen, handel en toerisme.
Er wordt nu gekeken hoe men Indonesie kan openstellen, zonder verplichtingen als 14 dagen quarantaine, voor de zaken reiziger. Toeristen komen dan stapsgewijs later aan de beurt.
Experts en epidemologen waarschuwen nu al hiervoor. Indonesie kan zich nu niet een meten met deze landen omdat men hier nog geen controle heeft over het virus. Landen als Australie,  New Zealand en Taiwan waar het virus onder controle is zijn geen match voor Indonesie. Binnen de ASEAN zijn alleen Vietnam en Thailand zover. Het openstellen van de Indonesische grenzen op korte termijn is dan ook een risivovolle illusie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten