Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 4 juni 2020

De stranden en Corona

Pantai Pandawa wil het eerste pilot project zijn voor het "nieuwe normaal". Het dorp Kutuh in Zuid-Kyra heeft hiervoor de Pandawa Beach New Normal werkgroep opgezet. Doel van de werkgroep is het herstellen van het toerisme in de regio. De werkgroep gaat richtlijnen opstellen met in achtneming van het door de centrale overheid nog definitief te publiceren CHS. De voorzitter van de werkgroep verwacht dat het hele proces 3 tot 6 maanden zal gaan duren.
Voor de toegang van het strand komt een speciaal protocol. Er komt een plek bij de ingang voor temperatuur controle en waar je je handen moet desinfecteren. Verder dienen alle uitbaters van strandtenten de nodige hygiene maatregelen treffen. Het COVID-19 protocol (monddoekje, social distancing) zal bij de ingang strikt worden nageleefd.
De uitbaters, veelal lokale mensen, zullen worden opgeleid in de regels van het "nieuwe normaal".
Het openstellen van pantai Pandawa zal in een aantal fasen gebeuren. Allereerst moeten alle voorzieningen in gereedheid worden gebracht. Dit zal naar verwachting een maand in beslag nemen. Daarna zullen de getroffen veiligheid en gezondheid maatregelen worden getest. Er komen bepaalde zones voor toeristen en het aantal toeristen dat het strand gelijktijdig mag bezoeken zal worden gelimiteerd om eventuele samenscholing te voorkomen.
De werkgroep wil dat pantai Pandawa de "blauwdruk" wordt voor alle toeristische stranden op Bali.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten