Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 7 juni 2020

Dengue

Laten we naast alle commotie over het corona virus vooral niet vergeten dat hier op Bali ook nog steeds een dengue (DB) epidemie gaande is. Doorgaans eindigt de dengue in April met het einde van het regenseizoen en het begin van het droge seizoen. De tijgermug zoekt namelijk stilstaand water om zijn larven te leggen. Nu Mei een behoorlijke hoeveelheid regen heeft gebracht en ook Juni vrij nat is begonnen vindt de tijgermug meer dan voldoende plaatsten om zijn eitjes te leggen.
En dit merk je. In Gianyar zijn er tot en met mei  1,386 gevallen met dengue besmetting geregistreerd met 3 dodelijke slachtoffers als gevolg. De dengue besmettingen komen met name voor in de districten Sukawati (333), Gianyar (298) en Ubud (286). Nu Juni ook nat is begonnen zal dit aantal zeer waarschijnlijk nog verder toenemen omdat er na iedere regenbui voldoende broedplekken te vinden zijn. De bevolking wordt dan ook opgeroepen om hun omgeving schoon te houden en ervoor te zorgen dat er geen plekken met stilstaand water kan ontstaan.
Een epidemie komt doorgaans iedere 5 jaar voor. De laatste was in 2016 met 3,673 besmettingen en 15 dodelijke slachtoffers. De epidemie gedraagt zich nu dus niet volgens deze cyclus want hij werd pas voor 2021 verwacht.
Met fogging probeert men de tijgermug te bestrijden. Als er een geval van dengue is aangetroffen dan wordt eerst de omgeving onderzocht waarna besloten wordt hoe en waar te foggen. Helaas doodt fogging alleen volwassen muggen en niet de larven.
In heel Bali zijn er tot nu ruim 7,000 dengue besmettingen gemeld waarbij er 24 doden zijn gevallen.
Bron:Balipost.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten