Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 9 januari 2019

Chinese lijm

Het is te vinden in elk Balinees huishouden. Het is te koop in elke warung. Overal wordt het gebruikt. De schoenmaker en ook zelfs de timmerman gebruikt het spul. Het is de overbekende op Balinese bodem....de van Chinese makelij "Lim G"....uitgesproken als "Lim Gay"??? . In Europa beter bekend als vingertjeslijm of drie-seconden-lijm. Om dat het goedkoop en snel is. Een flesje kost RP 7.000 en dat is 40 eurocent. Ze hebben hier nooit haast maar de lijm moet wel snel zijn. Vorig jaar heb ik voor de timmerman echte houtlijm meegebracht uit Nederland. Dit moet dan wel verwerkt worden 24 uur onder de klem.....maar ja daar is weinig geduld voor en aks je dan ook nog de prijs verteld dan grijpt men weer snel naar het flesje met de "Lim G".
Je moet wel weten wat er in het doosje zit want van de Chinese beschrijving word je niet veel wijzer.
Wij vertrekken morgen voor een maand naar Sri Lanka. In onze rugzakken is uiteraard ook plekje gereserveerd voor een flesje van deze lijm als er iets gerepareerd moet worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten