Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 19 januari 2019

Naar Dambulla

Dag 10
Zaterdag 19 januari 2019
Trincomalee hebben we gezien. Vandaag gaan we met de bus naar Dambulla. Onze tuktukdriver Kumar haalt ons op om acht uur na het ontbijtje. Kwart over acht gaat de bus. Mooi op tijd want het busststion is vlakbij. Kumar brengt ons voor 200 roepees (1 euro). 
Het asfalt naar Dambulla is prima en het is rustig op de weg. Om elf uur zijn we in het centrum en stappen uit. De reeds geboekte homestay Sanemro is op 300 meter lopen, dus geen tuktuk nodig. Alle vier de kamers zijn geboekt.  We worden heel hartelijk ontvangen met een glas verse sap uit de juicebar ernaast. We bivakkeren weer in een prima kamer. We blijven hier vier nachten want er is veel te zien en te doen. Maar eerst gaan we eten in een lokale tent. We bestellen rijst met curry....allemachtig wat een groot portie. En dat is en was overal zo. Daar kunnen wij samen van eten. Nu snappen we waarom de meeste mannen hier een dikke pens hebben. Ze vreten gewoon veel.
Na de lunch is het tijd voor een dutje want we zijn beiden snotterig en dat is niet prettig. 
Om half vier hebben we afgesproken met Asa. Hij is onze tuktukdriver voor de komende dagen in en rond Dambulla. We gaan vanmiddag naar de Boeddhistische grottempels en de Gouden Boeddha. 
Asa dropt ons bij de ingang en wij melden ons bij het loket waar wij een kaartje voor buitenlanders moeten kopen. We zijn duidelijk in een toeristisch gebied beland. 
Waarom is Sri Lanka niet plat dat zou een stuk makkelijker lopen zijn.? We hijsen ons omhoog over heel veel traptreden. Het uitzicht wordt steeds mooier.
Eenmaal boven moeten de schoenen uit en mogen we de grottempels bezoeken. Ze zijn alle vijf schitterend. We lopen weer terug naar het schoenenhok, we betalen 50 roepees schoenenparkeergeld, en dalen af naar de Gouden Boedhha. Prachtig! Giga groot kijkt hij neer op de doorgaande weg van Dambulla naar Kandy. Het is drie kilometer terug naar de homestay dus we nemen de benenwagen. Vlakbij onze slaapplek is een kleine ijssalon met drie tafeltjes, we schuiven naar binnen en bezetten het laatste vrije tafeltje. We nemen een lekker ijsje en een mangoshake en dan naar de kamer. Deze dag was wederom prachtig. 

Morgen weer een dag. Om zeven uur pikt Asa ons op voor hopelijk weer een mooie dag....we gaan naar Sigiriya en omgeving.



























Geen opmerkingen:

Een reactie posten