Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 11 januari 2019

Bandanaraike Airport Colombo


Dag 1
10 januari 2019
Het is rond half negen en de hoogste tijd om onze hond Madeetje en onze pembantu Wayan een knuffel te geven. We brengen de rugzakken met de motor naar het huis van Wayan, twee straten verderop. Daar parkeren we de motor. Onze auto blijft thuis en Gede, de tuinman, brengt ons met een huurauto naar het vliegveld. Gemak dient de mens. We houden niet van een koude airco in de auto dus staat ie op de laagste stand. Maar door de stoelverwarming veroorzaakt door de zwart nep-lederen bekleding is het toch bloedheet in de Toyota Avanza. Met de rug en het zitvlak flink vochtig rijden we naar Sanur, daar eten we nog een keer Balinees in een warung. De komende maand zal het menu vooral bepaald worden door de overheerlijke curries. Daarna naar het vliegveld. We zijn er om 13.00 uur. Mooi op tijd want we vliegen om 16.00 uur. Het inchecken en boarden gaat vlotjes. We gaan op tijd met Air Asia de lucht in naar Kuala Lumpur (Maleisië). We proppen dopjes vanaf de iPad  in onze oren en terwijl ik om me heen kijk begint de Golden Earring te spelen met "Long Blond Animal". Hoe mooi kan dat zijn! Samen weer op reis. 
Na een twintigtal minuten krijgen we een betaald bakkie kip met rijst.....2x brrrr. 
Niet echt tongstrelend als je vliegsmaakpapillen nog gewend zijn aan het eten van Singapore Airlines. (Het extra pakket bij prijsvechter Air Asia is nou eenmaal een hotseat met meer beenruimte, 20kg bagage en dat vliegtuigvoeder). Vooral de beenruimte is ons gelegen want we willen niet 2x drie uur opgepropt zitten. Drie uur en 10 minuutjes vliegen en dan wachten we twee uurtjes op KLIA en nemen de volgende vlucht naar Colombo. 

Na een anderhalf uur wachten in een uiterst ongezellige wachtruimte met te weinig stopcontacten op KLIA2, vertrok de vlucht naar Colombo keurig op tijd. Ook deze vlucht is volle bak. Vanwege het geboekte pakket ontkomen we niet aan een maaltijd. Wat het precies is hebben we moeten lezen op het deksel maar het is....4x brrrrr. Het was iets met thaise kip en uiteraard aangevuld met rijst en een gesnipperde peper. Ik kon het niet laten om van dit voer een foto te maken. Op tijd geland in Colombo. Als eerste het vliegtuig uit, als eerste de bagage van de band, als tweede bij de geldautomaat, als eerste bij internetwinkel, dus we stonden snel buiten. We zijn opgehaald door SriLanKees. Een hollander die hier is blijven hangen met een jongere vrouw van het land. Waar maken we dat meer mee? 

IMG_1555.jpeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten