Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 18 januari 2019

De witte boeddha

Dag 9
Vrijdag 18 januari
Vandaag een tuktuk-toertje door Trinco. Onze tuktukdriver Kumar komt ons om 8.30 uur ophalen. Precies op tijd! Het is een toertje geworden met een kink in de kabel voor Kumar. Jacqueline snottert door de tochtwind in de bus van gisteren. Eerst tuffen we langs de bakker want we gaan eerst hertjes voeren. Dan langs het Dutch Fort Frederick naar de hindoetempel Koneswaran boven op een rots. Gezien de vele souvenier- fruitsapstalletjes is het een toeristische plek. In alle hindoetempels waar we geweest zijn moeten de mannen in ontbloot bovenlijf, hier niet en dat zegt genoeg. Wel de schoenen uit die je moet parkeren voor 20 roepees. Deze tempel is al meer dan duizend jaar oud. Binnen is ie prachtig maar aan de buitenkant een renovatieproject. We trekken onze slippers weer aan en klimmen in onze tuktuk. We rijden naar Fort Frederick, gebouwd in en stappen uit want hier staat de prachtige witte boeddha Gokanna Rajamaha Viharaya met uitzicht over het strand en zee van Trincomalee.
Via de haven rijden we eerst naaar het Duch Bank Café (dit is geen bank) voor een bakkie koffie en dan naar de schitterende hindoetempel Sri Pathrakali Amman waar een ceremonie gaande is. Het is prachtig en heel erg kleurrijk. We rijden weer weg richting de warmwaterbronnen van Kanniya en dan worden we door de politie aan de kant gezet. Kumar is iets over de doorgetrokken witte streep gereden en krijgt een bekeuring. We staan een half uur aan de kant want Kumar probeert de agent op andere gedachten te brengen. Het lukt hem deels. In plaats van 9.000 roepees met een legale bekeuring mag hij ook vóór 14.00 uur 5.000 roepees komen betalen op het politiebureau, zonder bewijs van betaling. Zijn ingehouden ID-kaart krijgt hij dan weer terug. Hij glimlacht maar van binnen doet het pijn want 5.000 roepees (25 euro) is voor hem veel geld. 
We zijn bij de "Hotsprings".....dit is niet bijzonder maar het water is wel warm. Er zijn zeven bronnen. We rijden terug langs het Oorlogskerkhof van WWII naar een eettent. We zitten er net als Kumar toch maar even bedenkt om naar het politieburea gaat om op tijd te betalen. Even later is hij terug, hij heeft op tijd betaald, en we eten een flink bord rijst met curry en rijden terug naar de homestay. We hebben Kurma 3.500 roepees betaald ipv de afgesproken 2.500. Duizend roepees extra tegemoetkoming voor de boete. Het is inmiddels 14.00 uur en tijd om te rusten. Het was weer een mooie toer.

Tegen de avond nog een strandwandeling en dan morgen weer de bus in naar Dambulla.


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten