Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

dinsdag 15 januari 2019

Jaffna

Dag 6
Dinsdag 15 januari
Na vandaag zijn we de enige gasten in Hotel Palm Leaves. De manager maakt voor ons een lekker Srilankaans ontbijt.....we zitten al vroeg aan de "hopper" dat zijn pancakes met pittige vulling. De thee is hier standaard met melk en suiker....bahhhh....drinken we niet op. Sri Lanka staat bol van de Engelse invloeden. Het water in het troebele zwembad beweegt niet.
Het is tegen negenen als de rode tuktuk toeterend voor de poort staat. De driver spreekt nauwelijks Engels en ons Singalees is nul. 
Jaffna is de meest noordelijke en armste stad van Sri Lanka. Dit gebied is lange tijd gesloten geweest voor toeristen vanwege de het verzet van de Tamiltijgers. Ondanks dat de oorlog al lange tijd voorbij is hebben wij nog weinig toeristen gezien. De armoede is duidelijk waarneembaar en het ademt nog steeds een beetje koloniaal.
We hebben een lijstje wat we willen bezoeken. Hij begrijpt het en maakt ons duidelijk dat hij ons meer wilt laten zien. Prima we laten ons verrassen. Hij is hindoe en zijn tempels zijn favoriet. We scheuren weg en gaan eerst naar het Dutch Fort. Een ommuurd overblijfsel van de koloniale tijd. Best interessant omdat het Nederlandse historie heeft. Nummer twee op ons lijstje is de Klokkentoren en dan via het prachtige gebouw van de Bibliotheek naar de weg langs de lagune met de prachtige vissersboten. Hier is het een drukte van vissers en visverwerkers. 
Eén van de leukste plekken van Jaffna. We rijden door en komen bij de blauwe kerk. We worden vriendelijk verwelkomt door een man en vrouw op een plastic stoeltje achter een tafeltje met te kopen wierookstokjes. We lopen er omheen en laten dit mooie kerkje achter ons en rijden naar de St.Jameschurch. Dit is de grootste katholieke kerk van Jaffna. De naastgelegen meisjesschool en de kerk zijn gesloten omdat het een feestdag is, Thai Pongal, ter ere van de rijstoogst, Elke katholieke school in Sri Lanka heeft een eigen school op hetzelfde terrein. Soms alleen meisjes maar soms ook gemengd. 
Daarna zijn we naar het noorden gelegen. Aan de kustweg staan diverse Hindoetempels die onze tuktukdriver goed kent. De eerste tempel is de Maruthanamadam. Duidelijk herkenbaar vanaf de weg aan het hele grote beeld. Via de trap aan de zijkant betreden we de hoger gelegen tempel. Prachtig. De tuktuk wordt gestart en we rijden via de overblijfselen van de Boeddhistische tempel Kantharodai verder naar de grote Hindoetempel Vellai Purradi Vinayakar Kovil. Het is hier druk met het komen en gaan van hindoes in prachtig gekleurde kledij. Dit vanwege de feestdag. We nemen de tijd en maken veel foto's. Dat is binnen niet toegestaan maar buiten op het terrein wel. Het is een mooie plek. Nog een laatste tempel, de Navaddapura Kandasami Kovil, en we keren terug via een bezoek aan het bijzondere zeezwembad op het strand naar Jaffna. In 2004 heeft de tsunami hier flink huis gehouden. Er is nauwelijks iets meer van te zien. De hoogste tijd om te gaan eten. We zeggen onze driver te stoppen in het drukke centrum van Jaffna bij Malayan Cafe. We eten hier Paratha's met dahl en kokossambol wat geserveerd wordt op een bananenblad. Bestek kennen ze hier niet dus met de rechterhand eten. Als men klaargegeten is dan loopt men met het lege bananenblad naar de wasruimte waar een grote vuilnisbak staat. Bananenblad in de bak, handen wassen en nasr de kassier. Het was overheerlijk in deze leuke typische srilankaanse eettent. Terug naar het Hotel. Het was een mooie rit met veel indrukken. Tijd voor de siesta. Morgen vroeg op voor weer een dag.


























Geen opmerkingen:

Een reactie posten