Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 24 januari 2019

De Tempel van de Tand

Dag 15
Donderdag 24 januari 2019
Vandaag zijn we op het gemakkie opgestaan. Wel vroeg wakker door de omgevingsgeluiden zoals de talrijke zwarte raven, de airco van de buren en de afvoerpijp van boven die door onze badkamer loopt. Ondanks dat hebben we goed geslapen na de heerlijke pizza van gisteravond. 
De gehele dag staat in het teken van de stad Kandy en in het bijzonder de Tempel van de Tand, prachtig gelegen aan het meer. Twee kilometer lopen langs het meer naar de overkant. Toen wij er kwamen was het nog niet druk maar later zag het zwart van de mensen, ook veel buitenlandse toeristen. De ceremonie begon om half 10. Vele pelgrims liepen met lotusbloemen langs de plek waar de tand zou moeten liggen. De tempel is prachtig. We lopen na de ceremonie eerst naar het Tempelmuseum en daarna naar de overkant waar het Boedhisme-museum is gevestigd. Dit is werkelijk een schitterend museum. Onbegrijpelijk dat vele mensen dit overslaan of wellicht het niet weten maar het staat wel duidelijk aangegeven bij het ticketloket dat het kaartje geldig is voor de voor de tempel en de twee musea. Het Boeddhisme-museum omvat een expositie van alle Boeddhistische landen. Foto's nemen is niet toegestaan in de musea.  Elk land heeft zijn paviljoen. Prachtig!
Na de tempel eerst een bakkie koffie en daarna een loopje door het chaotische centrum van Kandy naar de markt. Daarna is het weer mooi geweest, terug naar het hotel voor de middagrust.

De Tempel van de Tand
In de Dalada Maligawa (Tempel van de Tand) in het centrum van Kandy wordt Sri Lanka's belangrijkste religieuze relikwie bewaard: de Heilige Tand van Siddharta Gautama; Boeddha, de verlichte. De linkerbovenhoektand werd na de crematie in 480 voor Christus uit de as van Boeddha gevist. In 313 smokkelde een Zuidindiase prinses de tand in haar haar naar Sri Lanka, nadat het Boeddhistische rijk van haar vader door Hindoes was veroverd. Hij werd ondergebracht in een tempel in de toenmalige hoofdstad Anuradhapura. Met het verplaatsen van de hoofdsteden werden er steeds tempels gebouwd voor de tand. De Tand werd gezien als een van de belangrijkste politieke regalia en de bevolking gelooft nog altijd dat de bezitter van de tand de rechtmatige heerser over Sri Lanka is. In de 16e eeuw kwam de Heilige Tand naar Kandy. Toen de Portugezen de stad in 1603 aanvielen werd het origineel verstopt in Dumbara. Nadat de Portugezen in 1656 waren verdreven kwam Heilige Tand terug naar Kandy.
Je kunt de tand zelf niet zien, want hij zit opgeborgen in 7 gouden kistjes van opeenvolgende grootte. Twee maal daags (09.30 en in de middag) wordt de buitenste van de zeven kisten aan pelgrims en toeristen getoond. Iedere dag komen er in het wit geklede pelgrims lotusbloemen brengen. Achter de schrijn is een museum met allerlei kostbare giften die aan de tempel zijn gedaan.






















Geen opmerkingen:

Een reactie posten