Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 20 januari 2019

Sigiriya

Dag 11
Zondag 20 januari
We hebben slecht geslapen. De verkoudheid speelt ons parten en dus moeten we onze voorraad paracetamol aanspreken. Het ontbijt staat gepland om half zeven. Asa, onze tuktukdriver pikt ons op om 07.00 uur om naar de Leeuwenrots van Sigiriya te gaan. Ik ga de rots beklimmen en Jacqueline met haar hoogtevrees blijft bij Asa. De tickets zijn bizar duur voor buitenlanders. Het staat aangegeven in us dollars en wel 30 stuks. Betalen in hun eigen geld Roepees kan ook. Hoe is het mogelijk! Ik schuif 5.225 roepees (25 euro) bij het loket naar binnen en ik begin mijn klim naar de rots. Srilankezen betalen 125 roepees (65 eurocent). Het is al hartstikke druk op de smalle ijzeren treden naar boven. Het eerste stuk zijn stenen trappen maar eenmaal bij de rots gaat het over in ijzer. Het is erg steil dus heeft Jaqueline een goede beslissing genomen om beneden te blijven. Het is een leuke klim. Ik ben in 25 minuten boven. Het uitzicht is geweldig. Ik geniet en loop wat rond door de ruine en ga weer naar beneden waar Jacqueline, Asa en de koffie wachten. Ik ben volledig doorgezweten maar dat zal de verkoudheid en het grieperige gevoel zijn. We gaan terug naar de homestay waar we ons bedje weer induiken.

Sigiriya is één van de zeven plaatsen op Sri Lanka op de Werelderfgoedlijst. Het 1600 jaar oude complex bestaat uit een zomer- en winterpaleis en lusthoven die omgeven zijn door 8 km muren en grachten. Bovenop de rots is een citadel. Het is in 7 jaar gebouwd en slechts 18 jaar bewoond geweest. Het comlex is gebouwd door koning Kasapa (473-491). Na zijn dood werd het een klooster. In de 14e eeuw werd het complex verlaten. 
De citadel diende ook als paleis. Nu is het nog een ruine. In enkele cisternen werd het regenwater opgevangen. Aan de noordzijde van de rots bereikt men halverwege de steile beklimming via een draaitrap de Spiegelwand. Hierop zijn fresco's afgebeeld  van Wolkenmaagden. Iets hoger is het terras met de Leeuwenpoort. De naam Sigiriya wat Leeuwenrots betekent is hieraan ontleend.























Geen opmerkingen:

Een reactie posten