Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 12 januari 2019

Negombo

Dag 2
11 januari 2019
Na een lekker biertje om half één te bed. Geslapen als een blok maar alweer vroeg wakker door de omgevingsgeluiden zoals de hond, een startende en wegrijdende tuktuk, de trein op afstand en een vierpotig dier over zolder. 
Het ontbijt duurde even maar we konden de tijd doden met kletsen met andere gasten die inmiddels ook op terras waren neergestreken. Het ontbijt was prima. 
Het is tien uur, de bestelde tuktuk is gearriveerd om een tourtje te maken door Negombo. We bezichtigen twee katholieke kerken o.m. De St. Mary's Church, de Kadirana Mangara Devalaya hindoetempel en de boedhistische tempel Angurukaramulla. Allemaal prachtig. Maar we rijden ook naar de vismarkt op het strand. Hier wordt veel vis zoals makreel, tonijn en sardinen te drogen gelegd. En er wordt vers gevangen vis verkocht aan de lokale bevolking. Er hangt een luchtje maar het is heel erg leuk om te zien hoe men dit doet, dat drogen van de vis. Op 120 kilo vis wordt 40 kilo zeezout gebruikt. De gedroogde vis kan maximaal 6 maanden bewaard blijven. Het is erg hard werken voor deze mensen, ze verdienen 300 roepies per dag van 10 uur en dat is 1,50 euro. 
We kopen twee kilo koningsgarnalen. De tuktuk driver nodigt ons uit bij hem thuis te komen eten. Zijn vrouw kookt een curry met rijst, groenten en linzen en  verwerkt daarin de garnalen. Het was overheerlijk...gewoon smullen.
We buiken uit en nemen voor de rest van de dag onze rust. Nog wel het vervoer regelen voor morgen naar Anuradhapura want in Negombo hebben we het gezien.
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten