Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

dinsdag 7 juli 2020

De Goden of de Wetenschap

Het gaat de komende periode een interessante discussie worden hier. Gaat Bali op 11 September open voor internationale toeristen of niet.
De gouverneur van Bali, gebasseerd op de Balinese godenkalender, zegt van wel. Alles moet daar dan ook op voorbereid worden. Wel is hij iets voorzichtiger geworden sinds zondag en praat nu over een "tijdelijk plan".
Maar Jakarta bepaalt hoe en wanneer de grenzen weer worden opengesteld.
Maar het meest interessante is de vraag: krijgen de goden gelijk of de wetenschap. Een vooraanstaand epidemoloog van de Udayana universiteit stelt dat Bali nog niet klaar is voor toerisme. Het dagelijks aantal nieuwe besmettingen is nog te hoog. Ook is de bestrijding van het virus niet onder controle. De test capaciteit op Bali is ontoereikend waardoor het moeilijk is infectiehaarden onder controle te krijgen en verspreiding van het virus tegen te gaan. Officiele data moet eerst aantonen dat er een daadwerkelijke daling van het aantal besmettingen plaatsvindt. Een van de grote bronnen van besmetting zijn de traditionele markten. Bij besmetting worden er  rapid testen gedaan en de markt enkele dagen gesloten. Daarna is het weer "business as usual". Sinds begin Juni is het aantal positieve gevallen en het aantal slachtoffers verviervoudigd.
De drie Goden van het Balinese Hindoeisme


Geen opmerkingen:

Een reactie posten