Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

maandag 20 juli 2020

Corona

Na bijna een maand van geleidelijke stappen te hebben genomen om de economie te heropenen, heeft Indonesië de gevallen van COVID-19 en sterfgevallen zien verdubbelen, aangezien de menigte opnieuw opduikt in virusepicentra zoals Jakarta.  Deskundigen hebben gewaarschuwd dat het land het risico loopt een van de zwaarst getroffen landen ter wereld te worden.
Indonesië had in totaal 86.521 gevallen en 4.143 sterfgevallen geregistreerd tot zondag, tweemaal het cumulatieve cijfer van de voorgaande maand.
De landelijke overheid en de lokale besturen hebben in de eerste weken van juni de eisen onder grootschalige sociale beperkingen (PSBB) geleidelijk opgeheven.  Op 18 juni had het ministerie van Volksgezondheid in het hele land 41.431 gevallen en 2.276 sterfgevallen geregistreerd, waarmee Indonesie voor het eerst Singapore in het Zuidoost-Aziatische overtrof als land met de meeste officieel gemelde gevallen.
De provincies van het land hebben nog steeds te maken met een golf van infecties en sterfgevallen, waaronder Jakarta, waar het aandeel van de positieve testresultaten op het totaal van de uitgevoerde tests vorige week was verdubbeld tot 10,5 procent.
Vanaf zaterdag overtrof het totaal van de cumulatieve gemelde gevallen in Indonesië voor het eerst de officieel gemelde gevallen in China, waar het virus voor het eerst werd ontdekt.  Volgens dezelfde dag had China volgens het Chinese Centrum voor ziektebestrijding en -preventie (CDC) 83.644 cumulatieve gevallen geregistreerd.
Epidemioloog Riris Andono Ahmad van de Gadjah Mada University zei dat Indonesië een verkorte verdubbelingsperiode voor COVID-19-gevallen zou kunnen zien, waardoor het land mogelijk een van de zwaarst getroffen landen ter wereld zou worden als er geen interventie zou zijn.
Hij noemde verschillende andere potentiële hotspots, zoals internaten, waar een aantal mensen uit verschillende regio's de neiging had om met beperkte sociale afstanden bijeen te komen.  Bevestigde hotspots zijn nu buiten Jakarta verspreid naar Oost-Java, Midden-Java, Zuid-Sulawesi en Zuid-Kalimantan.
"Er moet strenge handhaving door de regering en het populaire bewustzijn zijn als men de pandemie niet willen verlengen. Het probleem is dat er soms weerstand is, en met het grote aantal mensen daar moet er onderhandeld worden over preventie  inspanningen, "vertelde hij The Jakarta Post.
Het gemiddelde dagelijkse sterftecijfer in Indonesië onder bevestigde gevallen steeg volgens de gegevens van de Post tot 77 sterfgevallen per dag in de afgelopen week van 62 sterfgevallen per dag in de voorgaande week.
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwde in een rapport op 15 juli dat de sterfgevallen van onder toezicht staande patiënten (PDP) in Indonesië aanzienlijk hoger waren dan de sterfgevallen van bevestigde COVID-19-patiënten in de meeste provincies op Java.
Landelijke gegevens verzameld door vrijwilligersgroep Kawal COVID-19 laten meer dan 8.000 sterfgevallen zien onder PDP's en mensen onder observatie (ODP's), die de regering nu respectievelijk waarschijnlijke en vermoedelijke gevallen heeft hernoemd.
Begin juni zijn de kantoren weer opengegaan omdat de beperkingen zijn versoepeld.  Alleen Jakarta en zijn satellietsteden en regentschappen begonnen met de overgang uit PSBB, waardoor de geleidelijke heropening van verschillende dienstensectoren mogelijk werd.  De stad en het regentschap van Tangerang, evenals Zuid-Tangerang, bleven onder volledige PSBB, volgens de nationale COVID-19-taskforce.
Overheid COVID-19-woordvoerder Achmad Yurianto zei onlangs dat veel van de nieuwe bevestigde COVID-19-gevallen in Indonesië werden aangetroffen in kantooromgevingen met een slechte luchtcirculatie en werknemers die geen masker droegen.
Een epidemioloog aan de Universiteit van Airlangga, Laura Navika Yamani, zei dat zonder mobiliteitsbeperkingen tussen provincies en steden met verschillende risiconiveaus, er een "toenemende verspreiding van het virus" zou kunnen zijn naar gebieden waarvan werd gedacht dat ze virusvrij waren.
"De exponentiële groei van gevallen om zelfs te verdubbelen binnen een maand wordt verwacht wanneer rekening wordt gehouden met de kenmerken van het virus. Een persoon kan twee tot vier andere mensen infecteren, afhankelijk van hoeveel interactie de persoon heeft met anderen" zei ze.
Het virus heeft nu 464 van de 514 steden en regentschappen van het land bereikt, van 431 op dezelfde datum vorige maand.  Momenteel zijn er 269 laboratoria in bedrijf om COVID-19-tests uit te voeren.
Ondanks een groeiend netwerk van laboratoria heeft Indonesië nog steeds een van de laagste testpercentages ter wereld, met tot nu toe 707.238 mensen getest.  Gegevens verzameld door Worldometer tonen aan dat Indonesië 439 mensen per 100.000 heeft getest, terwijl China 6.281 mensen per 100.000 heeft getest.
Het WHO-rapport zei dat alleen Jakarta aan de minimale controlebenchmark van 1 test per 1.000 mensen per week had voldaan, een van de vereisten voor het losmaken van beperkingen die de regering had aangenomen in haar nieuwste COVID-19-richtlijnen voor preventie en behandeling.
Riris zei dat zonder enige tussenkomst van de overheid er na heropening "zeer grote" nevenschade zou zijn.
'De epidemie is als het verbranden van brandstof en de brandstof is in dit geval mensen zonder immuniteit. Hoe eerder ze worden verbrand, hoe sneller het zal eindigen. Maar als gevolg daarvan zal de gezondheidszorg overweldigd worden en zullen er veel dodelijke slachtoffers vallen.  en de economie zou kunnen instorten ', zei hij.
Bron: JakartaPost en G.S.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten