Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 3 juli 2020

Toerisme - Corona

De toerisme industrie eist dat op Bali het toerisme gewoon wordt gestart. Dit terwijl het corina virus op Bali nog niet onder controle is en het aantal besmettingen door lokale overdracht iedere nog steeds toeneemt.
De vooraanstaand gezondheid specialist I Ketut Swaryana stelt dat, omdat Ro Bali nog niet onder de 1 is, voorkomen moet worden dat toeristische plekken een nieuwe bron van besmetting worden. De gezondheid van de Balinese bevolking moet boven die van de economie gesteld worden. Dit zou de prioriteit van de gouverneur van Bali moeten zijn.
Toeristen moeten een negatief PCR swab test certificaat kunnen overleggen, niet een rapid test. Een rapid test is geen COVID-19 diagnose en is ook niet 100% betrouwbaar.
De expert stelt dat Bali eerst de prioriteit moet geven aan preventie en het onder controle krijgen van het corona virus. De Ro moet eerst 2 weken onafgebroken onder de 1 blijven. Zo zouden er door de gouverneur sancties moeten worden vastgesteld. Bijvoorbeeld, op het niet dragen van een monddoekje zou een sanctie van tussen de RP500K en RP1,000K moeten staan. Controle hierop zou moeten gebeuren door de veiligheidsduensten en de pecalang.
Verder zou op het 3M protocol (mondkapje, afstand houden en handen wassen) strenger gecontroleerd moeten worden. Mensen die het publiek en handelaren moeten naast het monddoekje verplicht een gezichtscherm gebruiken.
Tot slot geeft hij aan dat het huidige aantal besmettingen een steeds grotere last begint te worden voor het beperkte aantal medewerkers in de gezondheidszorg. Door vermoeidheid wordt hun immuunsysteem aangetast. Voor deze mensen moet extra zorg komen.
Bron: Balipost en G.S.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten