zondag 29 april 2018

Schildpadden


Zondag 29 april 2018.
De Derawan Archipel ligt in de Celebeszee ten oosten van de provincie Oost-KalimantanDe eilandengroep bestaat uit de eilanden Derawan, Sangalaki, Kakaban, Maratua, Panjang en Samama met nog een aantal kleine eilanden en half onderwater gelegen koraalriffen.
Twee eilanden van de archipel zijn bewoond, te weten: Derawan (1 dorp met 1300 inwoners) en Maratua (4 dorpen met 2.900 inwoners). 
Wij zijn op Pulau Derawan. Een dorp waarbij het leven in de avonduren op gang komt als de zon onder is. De weekendgangers zijn weer verdwenen en het is heerlijk rustig. Gisteravond heeft een vrouw aan de overkant van de straat een lekkere makreel met rijst en groenten voor ons klaargemaakt.  Het is rond 10 uur en het is laag water. De koffietijd is voorbij en we gaan snorkelen vanaf het steiger voor de deur. Het water is niet heel helder omdat het afgelopen nacht veel en hard heeft geregend. Het koraal is mooi maar er is niet heel veel vis. De palen van de steigers staan grotendeels droog en dan zijn de kleurrijke afzettingen van schelpen mooi zichtbaar. Na een uurtje snorkelen is het tijd voor de rust. We spoelen onze spullen af en gaan langzaam aan de lunch denken.
We genieten van de rust en het uitzicht op zee. Vanmiddag weer een uurtje het water in geweest. In de middag met hoog water komen de schildpadden om te eten. Ze zijn van dichtbij te benaderen en zwemmen niet weg. Sommigen zijn heel groot. Het is prachtig. 
Morgen gaan we de gehele dag naar Pulau Sangalaki en Kakaban. Ze zeggen dat het koraal daar prachtig is. We zullen het zien.Geen opmerkingen: