dinsdag 24 april 2018

De achterkant van Banjarmasin

Dinsdag 24 april 2018
We hebben geslapen als een blok beton en zijn weer enigszins fris en fruitig. De spieren van het lopen door de jungle en het lange zitten in de auto zijn stram. Om elf uur haalt de vaste chauffeur van Tailah ons op want we verkassen naar Hotel Victoria River View. Wij vinden dat we na het afzien in de jungle een fijn hotel hebben verdiend. Een kamer met heerlijke bedden en een balkon met uitzicht op de Martapura River. 
Yani is samen met Taikah keurig op tijd bij Guesthouse One. Na het betrekken van onze kamer en het afgeven van de zak vuile was zijn we aan de overkant een warung ingedoken. Witte rijst met kip en groenten. Als een mens trek heeft smaakt alles. Na de lunch is het de hoogste tijd voor de siesta want om 16.00 uur komt Tailah ons weer ophalen voor een toertje door de kanalen van Banjarmasin. Om kwart voor vier zit hij al te wachten bij de receptie. We lopen een stukje, de steiger ligt verderop. Hier stappen we op een klein bootje die Tailah heeft geregeld.
Het wordt genoemd als de “Canal Tour” maar het is meer een rondvaart door de “achterkant” van Banjarmasin. Het is het einde van de dag en dan is het “jam mandi”. Of ze wassen zich aan de kant of ze duiken het water in. Vooral de kinderen vermaken zich uitstekend. Het is indrukwekkend hoe de mensen hier wonen. Regelmatig moeten we diep bukken om onder de bruggetjes door te kunnen zonder de kop te stoten. Toeristen komen hier zelden of nooit want die nemen een andere route. We stappen af en lopen door een paar kampungs naar een grote drukke weg. Een stuk verderop niet ver van het hotel is de favoriete warung van Tailah. Wij eten met hem Soto Banjar Nyaman Banar. Volgens Tailah dé soep van Banjarmasin. Hij heeft niets teveel geroepen. Een lekkere en rijk gevulde soep. Het smaakt prima. We lopen terug naar het hotel. Het was weer een prachtige dag. Morgen weer een dag en dan gaan we er weer op uit met Tailah en Yani. Geen opmerkingen: