Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 26 augustus 2020

Sancties - Corona

 De gouverneur van Bali, Koster, heeft decreet nummer 46 van 2020 uitgebracht. Met dit decreet wordt iedereen die zich buiten zijn eigen terrein zonder mondkapje begeeft beboet mèt RP100.000
Dit geldt voor alle openbare plekken en ook als je op de motor zit.
Maar niet alleen personen worden aangepakt. Ook eigenaren van publieke omgevingen warungen, restaurants, bars, cafes, etc worden beboet als zij zich niet aan de regels houden. Voor hun is de strafmaat RP 1.000.000 per overtreding.
Het dragen van een mondkapje is vanaf nu verplicht en mag alleen worden afgedaan tijdens het nuttigen van een maaltijd, het geven van speeches, tijdens het zeggen van het gebed bij religieuze bijeenkomsten mits er minimaal 1,5 meter afstand wordt gehouden.

De gouverneur van Bali heeft vanochtend tijdens een persconferentie een van de redenen uitgelegd waarom de deur naar Bali voor buitenlandse toeristen niet wordt geopend.
De ontwikkeling van COVID19 op Bali is nog niet op zijn retour. Dit komt omdat er steeds mensen zijn die zich niet houden aan de regels. Ook uit de toeristenindustrie. Dit beschadigt het imago van Bali in de wereld.
Alle partijen moeten ordelijk en gedisciplineerf zijn bij het implementeren van Gezondheidsprotocollen want het succes van de omgang met COVID19 is niet alleen een verantwoordelijkheid van de overheid.
Op een bijeenkomst met eigenaren van toeristische gelegenheden heeft de gouverneur sancties aangekondigd. Deze variëren van een geldelijke boete tot het intrekken van licenties.
Bron: Balipost en G.S.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten