Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 13 augustus 2020

Pura Lempuyan Luhur Karangasem

Het is de tweede dag in Amed aan de oostkust van Bali. Omdat we vandaag een klim gaan maken naar de Pura Lempuyan, hoog in de bergen, kunnen we om 7 uur ontbijten. We zijn de enige gasten en daarom is er in de keuken geen brood, fruit en eieren. Die moeten eerst gehaald worden en dus is het ontbijt sterk vertraagd. Het maakt allemaal niet uit want het zal toch niet druk zijn bij de Pura. We  stappen in de auto en na een half uurtje (12km) zijn we er. We parkeren in de laaghangende bewolking. Het is een troosteloze ambiance. We zijn de eersten en dat zal wel zo blijven. Later bij terugkomst tellen we nog 15 lokale toeristen. Normaliter ziet het hier zwart van de Chinezen, Koreanen, Japanners en westerlingen. Vandaag niet, morgen en overmorgen ook niet. Bali is gesloten en dat zal een tijdje zo blijven. Voor ons ideaal om mooie plekjes op Bali op te zoeken. Zoals vandaag. De eerste van de vijf tempels is vlakbij. Het is de mooiste maar we zien door de mist de “Gate to Heaven” over het hoofd en we denken dat deze Balinese poort met uitzicht op vulkaan, op de top is en dat is nog twee uur stevig klauteren. We gaan op weg in de mist en nattigheid en komen alleen een enkele lokal tegen. Na twee en een half uur over een vervelend omhooglopende weg en klimmen over 1700 gladde treden zijn we bij de Pura Lempuyan. Hier en daar ontbreekt de reeds weggeroeste leuning voor een beetje houvast. Een vrouw met kind, blijkbaar daar slapend, probeert ons een flesje water te verkopen. Er is verder echt helemaal niemand maar de poort die we zoeken is er ook niet. De vrouw zegt ons dat die helemaal beneden staat en daar waren we dus al. De weg terug is iets gemakkelijker maar het blijft oppassen over de glibberige keien en treden. We komen een vrouw tegen met een houten balk op haar hoofd die ze over deze vele treden naar boven gaat brengen. Bij de voorlaatste Pura zij ze een warung op palen aan het bouwen. We groeten deze vrouw met heel veel respect. Zoiets is toch een topprestatie!
We zijn weer beneden. En nu zien we de grote Balinese Poort wel. We maken foto’s want het is één van de mooiste plekjes van Bali. Met ons zijn er nog 10 Indonesische toeristen. We lopen verder naar beneden en gaan zitten in een verlaten eethuis. We eten lekkere nasi goreng met uitzicht op de vulkaan Gunung Agung en rijden daarna terug. De middag na de siesta hebben we gereserveerd om te snorkelen maar het is laag tij en dan vinden we het te link met het droogliggende en uitstekende koraal. Het is dan lastig het water ingaan. Volgende keer beter.




En toch kwamen we nog mensen tegen
Hier komt een nieuwe warung hoog in de bergen, het hout wordt gebracht door een vrouw.
De hoogste tempel


De “Gate to Heaven”

Op weg naar de nieuw te bouwen warung



Een troosteloze ambiance in de dikke nevel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten