Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 22 augustus 2020

Bali dicht tot eind 2020

 Je kon erop wachten maar eindelijk is dan toch het besef gekomen. De gouverneur van Bali heeft een decreet getekend voor uitstel van opening voor buitenlandse toeristen. 11 September is nu dus van de agenda gehaald.

De COVID19 pandemie heeft het toerisme op Bali lamgelegd. Hierdoor kromp de economie van Bali in de eerste twee kwartalen. 73.361 mensen als gevolg daarvan ontslagen. 

Volgens de gouverneur kan de toename van nieuwe corona gevallen worden gecontroleerd, zal het genezingspercentage hoger zijn en kan het stertecijfer worden gecontroleerd. Tot 14 Augustus bedroeg het aantal domestic toeristen dat Bali via Ngurah Rai binnenkwam 2,300 tot 2,500 per dag.

Met betrekking tot het plan voor de derde fase constateerde hij een vertraging omdat er wordt gestelt dat verschillende zaken eerst gedegen moeten worden onderzocht.

Een daarvan is de verordening van de minister van recht en mensenrechten betreffende het tijdelijke verbod voor buitenlanders om het grondgebied van de Republiek Indonesia binnen te komen dat nog steeds geldig is. De Indonesische regering handhaaft nog steeds het beleid dat Indonesiers verbiedt naar het buitenland te reizen in ieder geval tot eind 2020.

In lijn daarmee heeft de Indonesische regering besloten pas eerst eind 2020 de poort voor buitenlandse toeristen naar Indonesie te openen omdat Indonesie nog in de "rode zone" valt. Met andere woorden: de situatie in Indonesie is nog niet bevorderlijk voor het toelaten van buitenlandse toeristen om Indonesie te bezoeken.

Met betrekking tot wanneer buitenlandse toeristen Bali mogen bezoeken wordt dit sterk bepaald op basis van een inschatting van de ontwikkeling in binnen en buitenland. "Daarom zal de provinciale regering van Bali tot eind 2020 de inspanningen optimaliseren om binnenlandse toeristen naar Bali te halen en de economie van Bali te herstellen", aldus de gouverneur.


Bron : G.S. en Balipost

Geen opmerkingen:

Een reactie posten