Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 7 augustus 2020

Komodo

De eilanden Komodo en Rinca zijn de enige twee plaatsen ter wereld waar de grote Varaan voorkomt. Het zijn twee prachtige eilanden die uiteraard goed beschermd moeten worden omwille van dit prachtige maar ook gevaarlijke dier. Het is een geweldige uitstap vanuit Bali naar Flores. Vanuit Flores zijn de twee Varaan-eilanden te bezoeken.
Wij waren daar in 2014
Om het eiland Komodo als beschermd gebied te behouden, zal het aantal toeristen dat de habitat van de Komodovaraan (Varanus komodoensis) bezoekt, worden beperkt tot 50 duizend per jaar, aldus de gouverneur van Oost-Nusa Tenggara (NTT), Viktor Bungtilu Laiskodat.
"Het eiland Komodo is speciaal voorbereid als een beschermd eiland, en we beperken de toegang tot niet meer dan 50.000 bezoekers per jaar", merkte hij hier woensdag op.
De NTT-regering heeft het beleid bepaald na het akkoord van de centrale regering om de provincie een status te verlenen voor medebeheer van het Komodo National Park in het West Manggarai District, samen met het ministerie van Milieu en Bosbouw.
Gouverneur Laiskodat merkte op dat in de toekomst een maximum zal worden gesteld aan het aantal toeristen dat het eiland Komodo bezoekt en dat toeristen die het eiland binnenkomen ook als lid moeten worden geregistreerd.
Het eiland Komodo is een eersteklas toeristenbestemming, omdat bezoekers de plaats bezoeken om te genieten van de zeldzame waarnemingen van Komodo-draken in het wild, aldus de gouverneur.
"Dit is zeker best interessant en heeft hoge verkoopargumenten", merkte hij op.
Laiskodat merkte verder op dat het eiland Komodo anders was dan andere eilanden in het Komodo National Park-gebied, dus de natuurlijke omgeving moet worden behouden, zonder de aanwezigheid van gebouwen daar.
"Ik dring erop aan dat er geen hotels, resorts of andere gebouwen worden gebouwd in het Komodo National Park. Alle hotelontwikkeling zal in Tanamori plaatsvinden", merkte hij op.
Alleen drijvende hotels met 80-100 kamers mogen rond het park opereren onthulde hij.
Er zal ook een limiet worden gesteld aan het aantal boten dat toeristische plekken binnenkomt om te voorkomen dat ze op elke locatie worden verdrongen.  Toeristen die Labuan Bajo en het Komodo National Park in de nieuwe normale periode willen bezoeken, kunnen zich online registreren via een gecertificeerde lokale reisagent.
2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten