Ibu Ayu en Pak Made. Zij hebben de warung Amertha aan het strand van Delod Berawah en dat ligt twee kilometer van ons huis. Één keer per twee weken ga ik of Jacqueline daar heen om een vis te laten grillen (Ikan Bakar) op een vuurtje van kokosnootschillen. Het liefst eten wij een rode snapper of een Putian (een witte vis met een gespleten staart) maar die hebben ze niet altijd. Het is bakken wat de rode visbak schaft. Deze warung die huren zij maar duidelijk is dat de verhuurder weinig tot helemaal geld geen uitgeeft aan enig onderhoud. De vernietigende werking van de zoute zeelucht is ook hier waarneembaar en het dak is zo lek als een vergiet. Ook de koelkast die vier jaar oud is, heeft er onder te lijden maar zolang die koelt zal ie blijven staan. Vandaag een vis van 700 gram met een stugge huid waarvan de naam me is ontschoten maar hij was lekker. En dat voor RP 80.000 (5,00 euro). De rijst en de groenten halen we bij warung van de buurvrouw van Ayu en Made voor RP 10.000 (0,65 euro). Na een dik kwartier weer huiswaarts met dit lekkere visje. Voor relatief weinig heerlijk gegeten.
Weinig onderhoud
Grillen op kokosnootschillen
Links de rode visbak
Ayu en Made
De rode Snapper en de witte Putian maar vandaag helaas niet in bak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten