Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 21 oktober 2021

Glasvezel

Wij wonen in West Bali in een klein dorp waar een vaste internetaansluiting nou niet direct één van de eerste levensbehoeftes is. Als men geld heeft dan koopt men een paar GB op de prepaid smartphone en dat is het. Voor ons is internet wel belangrijk maar dat was altijd een lastig verhaal. Toen wij hier 10 jaar geleden kwamen wonen was er mobiel internet op het 3G netwerk en daar moesten wij het mee doen. Dus lekker langzaam en regelmatig tot grote ergenis geen signaal. Totdat een jaar of vier geleden ook het 4G netwerk werd geinstalleerd en dat was voor ons al een flinke stap vooruit. In de hoofdstraat hangt een telefoonkabel maar die ging niet naar de “banjar” (wijk) waar wij wonen. Dus een vaste aansluiting was niet mogelijk. Een jaar geleden hebben ze deze kabel vervangen door een glasvezel maar niet richting ons huis. Enige dagen geleden ben ik toch maar weer een keer naar het kantoor van Telkom Indonesia gereden voor nieuw info. Indihome, een onderdeel van Telkom Indonesia, is de provider voor het internet via de fiberkabel. Een techneut van Indihome is op de lokatie van onze woning wezen kijken en inderdaad nog steeds geen geschikte kabel. Maar een 500 meter lange glasvezelkabel vanaf de centraalkast bij de tempel via de bestaande palen van het elektranet (PLN) is wel een mogelijkheid. De kosten van deze kabel en het aanleggen (5 juta=300 euro) zijn volledig voor rekening van ons. Maar dan is de kabel ons bezit en niemand anders mag deze kabel gebruiken. Wij zijn daarmee akkoord gegaan en ze hebben eergisteren de kabel aangelegd. Een maandelijks internetabonnement kost RP 315.000 + 10% belasting is totaal RP 346.500 = 21 euro voor ongelimiteerd internet met een snelheid van 30 mbps en dat is voor ons een verademing. Het streamen van TV via bijvoorbeeld de app van NPO-Plus gaat perfect. De router is zo sterk dat we ook op het strand van ons eigen signaal gebruik kunnen maken. Hiermede ligt het relatief dure en langzame internet prepaid tijdperk achter ons en we hoeven ons prepaid tegoed niet in de gaten te houden. Dit maakt het allemaal een stuk aangenamer.

Hoog op de ladder de kabel trekken.
De router aansluiten

De kabel met een beugel aan het dak en hup naar binnen en via het plafond verder naar een pijp in de muur naar de tvkast.
Met een lange bamboestok wordt de kabel over de bomen getild.
De kabel zo hoog mogelijk aan de bestaande elektrapalen.

Een sterke router.

2 opmerkingen: