Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 13 augustus 2021

Het gaat niet de goede kant op in Indonesië!

Het reisadvies voor indonesië is aangepast!

De kleurcode voor Indonesië is oranje. Het land is door het coronavirus tot 14 augustus 2021 een hoogrisicogebied. Indonesië is vanaf 14 augustus 2021 een zeer hoogrisicogebied.

Als u vanuit Indonesië naar Nederland reist heeft u tot 16 augustus 2021 een coronabewijs nodig. Vanaf 16 augustus 2021 moet u zich, als u vanuit Indonesië naar Nederland reist, voor vertrek laten testen (ook als u gevaccineerd bent of een herstelbewijs heeft). Vanaf 14 augustus 2021 moet u bij thuiskomst in Nederland verplicht in (thuis)quarantaine. U moet dan ook een quarantaineverklaring bij u hebben.

Indonesië is door het coronavirus zwaar getroffen. De autoriteiten van Indonesië hebben daarom de grenzen gesloten voor alle reizigers. Alleen personen die een geldige Indonesische (tijdelijke) verblijfsvergunning hebben, zoals houders van visa (diplomatiek, officieel/service), houders van KITAS/P en ITAS, buitenlandse reizigers voor medische en humanitaire doeleinden en bemanningsleden van zee- en luchtvaart, mogen inreizen.

De gezondheidszorg in Indonesië is momenteel niet toereikend. Ziekenhuizen en klinieken zijn overbelast, er is gebrek aan medisch personeel en medische apparatuur.

Singapore heeft de grenzen voor reizigers uit Indonesië tijdelijk gesloten, waardoor KLM geen passagiers meer kan meenemen vanuit Jakarta. Er zijn nog luchtvaartmaatschappijen die via het Midden-Oosten en Turkije naar Nederland vliegen. Garuda heeft één rechtstreekse vlucht naar Amsterdam per week.

Bron: Rijksoverheid

En nog maar iets meer dan 12% is 2x gevaccineerd.  Data van 12 augustus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten