Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 2 juli 2021

Eindelijk strenge maatregelen

Eindelijk na 15 maanden hebben ze hier op Bali het besef dat Coronavirus een zeer serieuze zaak is. Ondanks dat bijv. de burgemeester van Denpasar heeft geroepen de regels niet te willen handhaven worden er nu strenge regels ingevoerd. En een ieder, ook burgemeesters en andere overheidsbekleders, die deze regels niet opvolgen worden bestraft. Java loopt inmiddels vol met besmettingen via de Deltavariant. De regering in Jakarta heeft nu strenge maatregelen aangekondigd voor Java en Bali. En nu maar hopen dat de lokale bevolking deze maatregelen serieus gaat nemen en dat er bij het niet opvolgen nu echte sancties volgen en dat de slappe hand verdwijnt. Deze maatregelen, het nood PPKM (Pemberlakukan Pembatasan Kegiatan Masyarakat) worden morgen 2 juli  van kracht en geldt voorlopig tot 20 juli.

Inmiddels is ook bekend gemaakt dat het openen van Bali in Juli voor toeristen is uitgesteld tot een latere datum. Met zekerheid blijft Bali geheel 2021 gesloten. Via de lucht is Bali bereikbaar (domestic vluchten) voor reizigers met een PCR test met QR code. Via de boot, bus en auto met Rapid test. En dat verschil is voor ons niet te begrijpen. Dus mensen van Java bijv. uit Surabaya met de bus of auto die oversteken met de ferry kunnen dat doen zonder PCR test, komen ze met het vliegtuig dan wel PCR test verplicht. 

De belangrijkste regels van deze noodverordening. 

Emergency PPKM wordt op Java en Bali geïmplementeerd en omvat 45 regentschappen/steden in de niveau 4 situatie van de COVID-19 pandemie en 76 regentschappen/steden in niveau 3 gebieden.

Deze stap is genomen gezien de piek in COVID-19 gevallen in de afgelopen dagen.  Deze Emergency PPKM zal gemeenschapsactiviteiten en activiteiten strikter beperken.

Enkele belangrijke punten zijn:

* Uitvoering van activiteiten in de niet-essentiële sector geldt 100% thuiswerk (WFH);

* Onderwijs en leeractiviteiten worden 100% online gedaan. Dus scholen worden opnieuw gesloten.

* Supermarkten, traditionele markten, kruidenierszaken en supermarkten open tot max. 20.00 uur en maximale capaciteit 50%.

* Apotheken/drogisterijen mogen 24 uur per dag volledig open zijn

* Sluiting van winkelcentra/malls/handelscentra;  aanbiddingsplaats (tempels en moskeeën), openbare faciliteiten;  voorzieningen voor kunst/culturele activiteiten, sportieve en sociale activiteiten

* Restaurants/Kraampjes alleen bezorgen/afhalen. Eten ter plaatse verboden.

* Openbaar vervoer max 70% capaciteit

* Bruiloften en andere recepties maximaal 30 personen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten