Zo ongeveer twee keer per week halen we eten in een warung. Lekker, gemakkelijk en voor weinig. Vaak gaan we naar Ibu Eli die haar lekkere eten (elke dag vers) verkoopt in haar stalletje aan de voorkant van de supermarkt Clandys in Negara. Er staan hier meerdere warungs maar zij is de enige met Nasi Campur. Haar buurvrouw Mamak verkoopt “Soto Ayam” (kippensoep). De Campur is een pakket witte rijst met groenten, kip of vis en wat bijgerechten zoals tempe en een maiskoekje. Deze flinke portie kost RP 10.000 (65 eurocent). We kopen dan twee porties en daarmee komt onze hond ook ruimschoots aan zijn trekken. Haar “Ayam Betutu” (gestoofde kip in een “Bumbu” (kruidenmix) is ook heerlijk en als ze dat heeft nemen we ook een flink stuk voor RP 30.000 (1,20 euro) en daar eten wij zeker twee dagen van. Heeft ze het een dag niet dan nemen we “Ayam Bakar” (stukjes gegrilde kip). We koken dan zelf de rijst of mie en de groenten die we vaak in het dorp krijgen als we aan de wandel zijn. Het is vaak “Kacang Panjang” (lange bonen) en “Bayam” (spinazie).
Ayam Betut in het bakje op de voorgrond. Eli lepelt er nog wat extra hete saus bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten