Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

dinsdag 15 juni 2021

Positiviteitsgetal Bali

Twee dagen geleden is het nieuwe positivitetsgetal uitgebracht. Dit getal geeft het aantal nieuwe positieve gevallen dat gevonden wordt weer gerelateerd aan het aantal uitgevoerde PCR swab testen. Het landelijk weekgemiddelde bedraagt 20,41%. Dit betekent dat 1 op de 5 Indonesiërs die getest worden positief blijkt te zijn. Gemiddeld worden door heel Indonesië rond de 45,000 PCR swab testen uitgevoerd.

Het positiviteitsgetal geeft nog iets anders belangrijk weer, namelijk in hoeverre een land de verspreiding van het virus onder controle heeft. Volgens de door het WHO gehanteerde norm is er pas sprake van het onder controle hebben van de pandemie als het positiviteitsgetal onder de 5% ligt. Voor Idul Fitri noteerde Indonesië een waarde van ongeveer 10%. Nu, drie weken na Idul Fitri is dat dus opgelopen tot 20,41%.

Wat betekent dit voor Bali. Kijkende naar de aantallen nieuwe positieve gevallen die Bali dagelijks publiceerd, dan worden er gemiddeld  per dag tussen de 200 en 300 PCR swab testen uitgevoerd (één van de laagste aantallen van alle provincies).

Onder andere het WHO heeft een onafhankelijk onderzoek op Bali uitgevoerd. Gebruikmakend van de officiële cijfers vanuit Jakarta komt men dan tot de conclusie dat zo'n 700,000 tot 850,000 Balinezen drager van het virus zijn. Dit aantal steekt schril af tegen de officiële cijfers (iets meer dan 47,000) die de provinciale regering heeft gemeld.

De meeste, nog niet ontdekte gevallen, zijn asymptomatisch. Een Balinees zal zich in dit soort gevallen zelden vrijwillig laten testen omdat, indien blijkt positief, dit gevolgen heeft voor zijn inkomsten. Het testen zou dus vanuit de provinciale overheid moeten plaatsvinden en daar faalt het volledig. Er is na ruim een jaar pandemie nog steeds geen duidelijk beeld van de werkelijke situatie op Bali.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten