Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 24 juni 2021

Het Chinese Sinovac vaccin.

Indonesië kondigde maandag aan dat het de bewegingsbeperkingen zou verscherpen te midden van een golf van coronavirusinfecties, aangewakkerd door de Delta-variant, die het gezondheidssysteem op de rand van instorten heeft gebracht en vraagtekens zet bij de plannen om delen van Riau en Bali te heropenen voor toeristen uit overzee.

Het land registreerde maandag 14.536 nieuwe gevallen, het hoogste dagelijkse cijfer tot nu toe, waarmee het totale aantal gevallen op meer dan twee miljoen komt.  Dat cijfer is, net als het dodental van bijna 55.000, het hoogste in Zuidoost-Azië.  Ondertussen was het percentage tests met een positief resultaat in Indonesië 21,1 procent - ver boven de limiet van 5 procent die de Wereldgezondheidsorganisatie ziet als een indicatie dat een epidemie onder controle is.


De heropleving van het virus, waarvan experts zeggen dat het te wijten is aan nieuwe varianten en een trage vaccinatiecampagne, is een tegenslag voor het plan van het land om Bali volgende maand te heropenen voor internationale bezoekers.

Zondag zei minister van Toerisme Sandiaga Uno dat de regering nu hoopte de grens in het derde kwartaal te heropenen.

Maandag had Bali 48.436 gevallen geregistreerd. Bali hoopt tegen eind juni 3 miljoen van de 4,36 miljoen inwoners volledig te hebben gevaccineerd maar tot nu toe hebben slechts 1,9 miljoen inwoners hun eerste dosis gekregen. 

Sandiaga heeft eerder gezegd dat de heropening van het eiland afhangt van de pandemische situatie.


Zondag had Indonesië meer dan 104 miljoen Covid-19 vaccins ontvangen, waarvan 94,5 miljoen werden geleverd door het Chinese Sinovac en de rest door AstraZeneca en Sinopharm.

De regering wil tegen juli een miljoen mensen per dag inenten om de golf onder controle te krijgen.  Het berekent dat het 181 miljoen mensen moet inenten, of tweederde van de bevolking van 270 miljoen, om kudde-immuniteit te bereiken.  Maandag waren er slechts 12,3 miljoen volledig gevaccineerd.

Er zijn echter twijfels gerezen over de werkzaamheid van Sinovac's CoronaVac vaccin tegen nieuwe varianten, met name Delta, nadat meer dan 350 Indonesische artsen het virus hadden opgelopen ondanks dat ze volledig waren ingeënt met het in China gemaakte vaccin.  Reuters meldde dat tientallen artsen in het ziekenhuis waren opgenomen "met hoge koorts en dalende zuurstofverzadigingsniveaus".

Gezondheidswerkers behoorden tot de eerste mensen in Indonesië die de Sinovac-prik kregen toen de inentingsactie in januari begon.

Onder hen was Wiku Adisamito, het gezicht van de Covid-19 taskforce van de regering, die zaterdag aankondigde dat hij positief had getest op het virus.

"Tot nu toe zijn alleen de mRNA en AstraZeneca vaccins effectief gebleken tegen de Delta-variant," zei Dicky.  "In de context van Indonesië heeft iemand die het Sinovac vaccin heeft een grotere kans om besmet te raken" dan iemand die een van de andere vaccins heeft gekregen, zei hij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten