Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 4 juni 2021

Operatie hond

In september 2013 is onze hond Madé aan de binnenzijde van de achterkant gebeten door een agressieve hond. De heftige bijtwond (foto onder) is toen behandeld met antibiotica door een dierenarts in Penyaringan die ze een paar weken in zijn huis heeft behandeld. De wond is toen keurig genezen.

 Ongeveer een jaar geleden ontdekten wij een kleine bobbel op de plek van de beetwond. De dierenarts zei toen dat het niet verontrustend was. Maar de bobbel werd steeds groter en drukte zich gaandeweg naar buiten met een kleine bloeding. Deze bobbel blijkt een abces te zijn veroorzaakt door de bacteriën van de hond die haar toen heeft gebeten. Dit verklaarde een andere goed bekend staande dierenarts hier in de buurt. We zijn naar hem toe gereden met foto’s van het abces. Deze dierenarts Madé Wima was direct bereid om het abces te verwijderen. Gisteren was hij hier om de operatie uit te voeren. Normaliter is het verwijderen van een “nieuw” abces een kleine ingreep. Dit abces blijkt er al langere tijd te zitten en is door de groei verkleeft en is erg vast gaan zitten. De ingreep viel behoorlijk tegen omdat hij het abces van 8x4 cm los moest snijden zonder de bloedvaten te raken. Hij raakte wel één bloedvat maar dat kon hij gemakkelijk dichten met een kleine hechting. Na twee uur heel zorgvuldig opereren was het abces los en kon het worden verwijderd. De behoorlijke wond is met vijftien hechtingen dichtgemaakt. Deze jonge dierenarts heeft de klus op een grootse wijze geklaard. Ons petje ging af voor hem. Afgelopen nacht was Madeetje een beetje onrustig maar ze heeft alweer goed gedronken en een beetje gegeten. Ze loopt nog lastig en kan moeilijk gaan zitten of liggen omdat de wond uiteraard trekt maar het gaat zeker weer goed komen. Ik vond het ook zeer interessant dat ik hem mocht assisteren. Hij kwam duidelijk twee handen tekort.

 
 




 


Een flinke klus omdat het abces verkleefd is.
de wond na het verwijderen van het abces


Het abces open gesneden om te structuur te bekijken. Vol met bacteriën lijkend op hele kleine eitjes zoals kuit van een vis.


Het dichten van de wond met 15 hechtingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten