Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 24 september 2011

Spanje -- Geen stroom


De spaanse stad Albacete betaalt stroomrekening niet

Heel wat mensen lagen dinsdagmiddag in het zwembad in de Spaanse stad Albacete toen het licht opeens uitging. Geen storing, maar de energiemaatschappij die de stroom van verschillende gemeentelijke gebouwen afsloot. Naast het zwembad ging ook in het gemeentehuis, de bibliotheek en een sportcomplex het licht uit.Bezoekers van het zwembad schrokken zich lam. "We stonden onder de douche toen ze de stroom eraf haalden. We moesten ons aankleden bij het licht van de mobiele telefoon", vertelt een bezoekster.

Cuchillero Albacete

Schuld

De stad blijkt een schuld van meer dan 1 miljoen euro te hebben bij het Spaanse elektriciteitsbedrijf Iberdola. Sommige rekeningen liggen er al sinds 2009. Het bedrijf zegt dat het de gemeente heeft gewaarschuwd en dat er zeker zes brieven zijn gestuurd. De stroom is alleen afgesloten van niet-essentiële gebouwen.
Op het stadhuis geven ze toe dat het door de betalingsachterstand komt. Ook vrezen ze dat er de komende tijd nog meer onderbrekingen volgen. In totaal heeft Albacete ruim 15 miljoen euro schuld bij verschillende bedrijven. Door de financiële crisis staan veel Spaanse steden rood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten