zaterdag 16 juni 2018

Happy Birthday

Zaterdag 16 juni.
Vandaag is het de verjaardag van Jacqueline. Een mooie gelegenheid om een bloemetje voor haar op te halen op de Pak Khlong Talat. De bloemenmarkt van Bangkok. We nemen de publieke waterbus vanaf pier 13 naar pier 8. Daar ligt direct aan de rivier de immense bloemen- en groentenmarkt. Dit is de plek waar handelaren en winkeliers samenkomen. Dit is ook een plek waar de vele soorten bloemenoffertjes worden gemaakt die gebruikt worden in de tempels. Dit wordt in zakjes per kilo verkocht. De takjes van orchideeen per stuk. 
We verlaten dit bloemendoolhof en lopen naar de Wat Saket of “Golden Mountain tempel”. Voordat we daar zijn gaan we eerst een koffiebar binnen om de verjaardag te vieren met koffie en gebak. Heerlijke “cheesecake” met warme vanillesaus. Mmmmmmm.
De Wat Saket ligt boven op een heuvel in een rustige wijk. Driehonderdvierenveertig treden leiden ons naar boven waar we een schitterend uitzicht voorgeschoteld krijgen over Bangkok. Onderweg langs de trappen hangen vele kleine en grote gongs die we regelmatig een slinger geven. Het uitzicht en de gouden boedha’s laten we achter ons en dalen af. Beneden in de straat stappen we in een tuktuk en rijden terug naar pier 7 ook bij de bloemenmarkt. We nemen de waterbus en stappen weer af op pier 13. Onderweg naar het hotel eten we een bordje en pikken we de schone was op. Tegen zessen lopen we naar een 2 km verderop gelegen skybar die we beklimmen via aan draaitrap. Onder het genot van een cocktail zien we de Wat Arun belicht worden bij het vallen van de avond. Het is een prachtig uitzicht over de rivier en de tempel aan de overkant. Als het echt donker is geworden laten we ons door een tuktuk naar Chinatown brengen waar we Thais culinair genieten van kreeft en garnalen. Zalig!

Geen opmerkingen: