woensdag 13 juni 2018

Twee schoonheden

Woensdag 13 juni.
We hebben geslapen als een blok beton van duizenden jaren oud. Niet zo heel raar na een lange dag. Vanmorgen op tijd weer wakker door onze koudmakende wekker aan het plafond. Niet erg, zo zijn we mooi op tijd voor het het ontbijt van 07.00 uur. Een prima ontbijtbuffet. Het doel van vandaag zijn twee prachtige tempels, de Wat Pho en de Wat Arun. Twee schoonheden. 
We lopen langs het Koninklijk Paleis naar de Wat Pho, de oudste en grootste tempel van Bangkok. Wij zijn daar als eersten om 08.00 uur. Heel bewust omdat het dan nog niet massaal druk is. We zoeken direct het paviljoen op met de grote liggende Boedha. Deze  boedha van Thailand is volledig bedekt met bladgoud en is 46 meter lang en 15 meter hoog. Het is prachtig. We kunnen het rustig bekijken zonder gestoord te worden door al die  selfienemende Chinezen. 
Na dit hoogtepunt van de Wat Pho nemen we uitgebreid de tijd om rond te lopen en te genieten van veel prachtige bouwwerken. Het is rond half elf als we het tempelcomplex verlaten. We lopen naar de pier aan de rivier. Hier maken we gebruik van een overzetbootje naar de overkant waar de oudste tempel van Bangkok ligt te pronken, De Wat Arun, de Tempel van de Dageraad ligt direct aan de oever van de Cao Phraya River en is versierd met handgemaakte bloemmozaieken. Hiervoor is oud, gebroken Chinees porselein gebruikt dat jaren geleden overboord is gegooid door boten vanuit China.
We steken voor 4 Bath pp de rivier over. We stappen van het pontje maar nemen eerst een koude koffie. We doen het rustig aan om daarna naar de tempel te lopen. Het is heel mooi. Ook hier nemen we uitgebreid de tijd om ‘m te bewonderen. Na een uur of zo terug naar de rivier. We vinden het leuk om met een longboot door de “klongs” van Bangkok te varen. Na een stevige prijsonderhandeling stappen we aan boord en pruttelen een uur door de kanalen. We hebben afgesproken dat we afgezet worden aan de kant van de Wat Po. Totdat we daar aanmeren. We stappen van boord en worden door een visachtige vrouwenstem gesommerrd om 30 Bath pp te betalen omdat de aanlegsteiger privé is. Onze nekharen schieten overeind. Dat doen we niet mevrouw! We stappen terug op de boot en varen naar de overkant en nemen daar weer het pontje voor 4 Bath. 
We lopen weer terug langs het Paleis. Hordes toeristen met parapluutjes  komen ons tegemoet. Wat een drukte! Daarom zijn we zo vroeg van huis gegaan. We duiken een eethuis binnen. Oh wat lekker...het is koel. Onze bezweten lijven komen tot rust onder het genot van wat loempias en een tonijnsalade. Ik moet nodig naar het toilet. Die is er niet. Genieten van het eten met drang is niet prettig. Ik ga het eethuis uit en loop naar de naastgelegen bouwput en zoek een plekkie op achter een grote berg puin. Ik ben klaar als de toepende bewaking naar me toe komt met de mededeling dat ik 500 Bath moet aftikken. “Tomorrow” en ik geef hem een hand. De lunch was heerlijk.
Terug naar hotel voor de broodnodige middagdut. We zijn weer uitgerust en “pakken” een tuktuk naar Chinatown. Dit bruisende deel van Bangkok is in de avond  één grote vreetschuur. Overal heerlijke eetgeuren en stalletjes met verse vis en “seafood”. Wij hebben ons te goed gedaan met een op zout gegrilde vis met gebakken rijst en een grote fles bier

Geen opmerkingen: