Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 9 september 2010

Spanje -- tele communicatie




Telecommunicatie aan de Costa Blanca
De marktleider is nog steeds Telefonica die ook eigenaar is van de telefoonlijnen (landlijnen). Momenteel zijn er 5 aanbieders van internet via ADSL. Ondanks dat de markt vrij is gegeven heeft Telefonica nog steeds een vorm van monopolisme. Omdat de andere aanbieders zoals Vodafone en Orange de lijnen huren van Telefonica.
In Benijófar en omliggende plaatsen zijn er naast de internetverbinding via een vaste lijn van Telefonica ook aanbieders via een draadloze verbinding. In onze regio is de maximale snelheid 3MB en dat is in vergelijking met Nederland….zeer traag…..! Maar we zij al blij met deze snelheid omdat dit tot vorig jaar nog maar 1 MB was. Ook de draadloze aanbieder Mobinet biedt een snelheid van 3MB. Via Mobinet is de prijs voor een 3MB verbinding 39,90 euro per maand exclusief bellen waarvoor een beltegoed nodig dus is het veel handiger en goedkoper om met Skype te bellen. Maar als je 9 maanden vooruit betaalt dan krijg je 3 maanden gratis. Dus wordt de nettoprijs 30,00 euro per maand.
En dan te bedenken dat er in Nederland aanbieders zijn voor dezelfde prijs of minder inclusief bellen, tv en een veel hogere snelheid zoals 20MB of meer.
Momenteel kost bij bij Telefonica 10MB internet inclusief bellen naar vaste lijnen en incl. de vaste lijnkosten 56,00 euro! Een contract voor 3 MB kosten 54,00 euro. Maar in onze regio kan 10MB niet worden geleverd omdat de telefooncentrale dit niet kan leveren. Dus blijven we hier (nog) steken op 3 MB. Maar we blijven hopen op snellere tijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten