Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 9 september 2010

Zuidoost Azië -- Kuala Lumpur


Skyline KL.



Petronas Towers



In De Petrona Towers is het hoofdkantoor gevestigd van Petronas, de grootste oliemaatschappij van Azië.
De Twin Towers zijn verbonden met een Skybridge waar vanaf de 42ste verdieping de prachtige skyline van Kuala Lumpur te bewonderen is. Iedere toren heeft 84 verdiepingen.



Kuala Lumpur, ook wel KL genaamd, is de hoofdstad van Maleisië. De woorden Kuala Lumpur betekenen letterlijk “Modderige Samenloop. De huidige wereldstad kreeg deze (bij)naam omdat de stad ontstaan is bij de plek waar de rivieren Klang en Gombak elkaar raakten.
Deze wereldstad van formaat ligt zo'n 40 km van de kust in de deelstaat Selangor. De haven van Kuala Lumpur is de grootste van Maleisië, genaamd Port Klang, gelegen aan de mond van de rivier Klang. De stad is ongeveer 243 km2 groot, en er wonen zo'n 2,3 miljoen mensen in de binnenring. (2009) De meeste bezienswaardigheden en gelegenheden bevinden zich binnen de Golden Triangle, het centrale gebied in KL.

Kuala Lumpur is een veelzijdige stad. Naast moderne wolkenkrabbers vindt je er ook nog oude gebouwen uit vroegere tijden. Het contrast uit zich door moderne shopping malls en daarnaast kraampjes langs de weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten