Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 1 juni 2024

Koh Rong Samloem

Dag 30

Dit is Azië ten voeten uit! Wij kennen Indonesië als onze broekzak maar er zijn wel degelijk verschillen. In Indonesie zijn enkele verkeersregels en staan er soms ook verkeersborden die uiteraard door iedereen genegeerd worden maar in Cambodja bestaat maar één regel en dat is rechts rijden. Voor de rest doet iedereen wat hem het beste uitkomt. Het is de kunst elkaar te ontwijken. Wat een chaos! Vandaag…ook weer Azië en dat went bijna altijd maar soms ook niet omdat we nog steeds westers bloed in onze aderen hebben. 

Eergisteren hebben we bustickets geboekt, inclusief ophalen bij het hotel met een tuktuk, naar Sihanoukville. Vertrektijd 07.30. De tuktuk is om 06.45 netjes op tijd om en brengt ons in 10 minuten naar de ophaalplek. Het busje, wat later een vibrerende oude Ford Transit blijkt te zijn, is op tijd maar zit lang niet vol. Zo’n oude Transit doet me denken aan een vakantiegolf naar Noord Afrika maar dan zonder matras op dak. En dan gaat de chauffeur druk bellend rondjes rijden in Phnom Penh langs een aantal boekingskantoortjes in de hoop dat er nog mensen mee willen. En jazeker hij pikt er nog drie op. Uiteindelijk vraag ik hem toch maar eens wanneer we deze drukke stad gaan verlaten want we worden het zat dat rondjes rijden. Er zitten meerdere mensen te puffen maar die trekken hun snavel niet open. De markt hebben we vanmorgen al drie keer gezien. Hij knikt.. natuurlijk knikt hij want wat moet hij anders maar ik ben weer verlost van mijn lichte frustratie. En ja hoor het einde van de stad komt in zicht maar eerst nog even langs het benzinestation want tanken op voorhand is er niet bij. Waarom zou je als chauffeur vóór vertrek tanken? Precies zoals we het kennen…eerst geld en dan tanken en niet teveel, net genoeg om op de plaats van bestemming te komen. Balinezen zijn precies hetzelfde. De kreet: “Gooi maar vol” kennen ze niet want dat is zonde van het geld. 

Het is in inmiddels al tien over negen als we echt vertrekken. Het is 2 1/2 a 3 uur rijden naar Sihanoukville en de fastboat naar Koh Rong Samloem gaat om 12.00 uur dus wordt het weer eens billen knijpen. Maar deze gedachte was onterecht. Op het boekingskantoor wordt verteld dat de reistijd 3 uur is. We vertrokken om 09.00 uur en we waren  in de haven om 11.00 uur. Volgens mijn telraam is dit 2 uur reistijd. Dit komt door de nieuwe snelweg en dat waren ze zeker vergeten op dat kantoortje. Dus het was gelukkig geen billen knijpen. 

We lopen naar het kantoortje van de Fastboat alwaar onze tickets klaar liggen. We hebben nog tijd genoeg om naar de 7-Eleven winkel te gaan voor een broodje en een paar zakjes nootjes voor op het eiland. Het is 12.00 uur maar er is nog geen beweging bij de boot. Iedereen zit nog in de ruststand. Het wekt ons geen verbazing dat de boot niet op tijd het ruime sop kiest. Het is half 1 en men kan aan boord maar voordat alles binnen is en zit zijn we weer een kwartier verder. Om 12.45 beginnen de motoren te ronken en gaan we naar de witte stranden van Koh Rong Samloem Het is een uur varen. Eerst gaat de boot naar twee pieren op het grotere eiland Koh Rong en dan bij de derde pier op het kleine eiland Koh Rong Samloem mogen we van de boot. Dan nog 100 meter naar rechts en dan zijn we bij Paradise Villas. We blijven hier drie nachten om te genieten van de rust aan het mooie witte strand voordat we woensdag, na één nacht in Sihanoukville, weer terug gaan naar Bangkok.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten