Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 12 mei 2022

Naar Soe

Gisteravond was een klein feestje omdat geen rijst hoefden te eten. We vonden een goed restaurantje La Moringa. Hier worden alle recepten bereid met ingrediënten van de Moringaplant of boom.

De peperwortelboom is een boom uit de familie Moringaceae. De soort komt vooral voor in tropische en subtropische gebieden met een steppeklimaat. Moringa oleifera staat ook wel bekend als de 'wonderboom' vanwege de hoge voedingswaarde en medicinale eigenschappen van de bladeren en vruchten van de boom.

Wij hebben genoten van een heerlijke Moringapasta met gebakken spekkies.

Het is alweer donderdag en na het ontbijt gaan we naar Soe. Een auto naar deze hoger gelegen plaats vertrekt van de Jalan Raya Timor. Vanaf het Guesthouse bestellen we een Grab die ons daarheen brengt (5 km). De sjoof van de Grab stopt bij een auto met wat rondhangende gasten. Als ie vol is dan gaat ie. Inclusief de sjoof zitten we er met z’n zevenen in. Het kost RP 50.000 pp en extra RP 50.000 voor de koffertjes want die nemen ook één zitplaats in. We vertrekken en al gauw blijkt dat we een Max achter het stuur hebben. Op de rechte stukken het gas erop en zo laat mogelijk remmen voor een bocht en die zijn er heel wat tot aan Soe. Jac. zegt tegen de sjoof dat de AC wel aan mag…..”oke” en laat alle vier de ramen zakken! “AC alam”! (natuurlijke AC). Het is tegen elven en de sjoof zet ons af bij Hotel Bahagia. De standaardkamer met een dun bed en geen AC en geen waterkoker voor een eigen bakkie leut, doen we niet. We nemen een luxe kamer want we blijven hier 4 nachten. Een prima kamer met een lekker bed en en warme douche. Het is schoon behalve het doucheputje die hebben we wel ff laten schoonmaken brrrrr. Binnen vijf tellen stonden er vier man klaar om dit klusje te klaren. Ééntje had genoeg geweest. De middag is voor de broodnodige rust. Morgen gaan we op pad met Jesri die ons naar twee traditionele dorpen gaat brengen. Hij is leraar engels en is in zijn vrije tijd gids. Om naar deze dorpen te kunnen heb je een gids nodig.

Pasta Moringa

Met Max naar Soe

Hotel Bahagia Dua in Soe

2 opmerkingen:

  1. Oh ja, de moringa, lokaal daun kelor.
    Daar ging het op Flores in het begin van de pandemie over. Idd een superplant die je nu ook steeds meer in Nederland ziet opduiken.
    Ja, de “Maxen” van Timor 😊

    Oh, zijn jullie in Bahagia met die grote beelden in de tuin?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat maken jullie weer geweldige dingen mee en mooie dingen

    BeantwoordenVerwijderen